Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τι παράξενο, καμιά τουρκική παραβίαση τις τελευταίες ημέρες...

Τι παράξενο, καμιά τουρκική παραβίαση τις τελευταίες ημέρες...
Γιατί άραγε εξαφανίστηκαν από το Αιγαίο;
Οι Τούρκοι έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες 3 ημέρες από το Αιγαίο. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χθες δεν υπήρξε ούτε στίγμα στο FIR Αθηνών. Ούτε καν αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 έβαλαν να πετάξει.
Ο λόγος; Μα φυσικά η πολυεθνική αεροπορική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2018" που διεξάγεται στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας και φιλοξενεί τις κορυφαίες πολεμικές αεροπορίες. Η τουρκική αεροπορία γνωρίζει πολύ καλά ότι έτσι και τολμήσει να προχωρήσει σε κάποια πρόκληση θα βρεθεί αντιμέτωπη με καμία αποστολή COMAO ελληνικών μαχητικών, αμερικανικών F-15E, ισραηλινών F-16I Sufa, αλλά και Eurofighter Typhoon FGR4 από την Βρετανία, τα Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Tornado από την Ιταλία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές πτήσεις στο Αιγαίο, αλλά κυρίως στο Ιόνιο από τα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη. Τις επόμενες ημέρες, θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους Τούρκους, αφού αναμένονται αποστολές από την Λήμνο και την Χίο μέχρι τη Ρόδο, την Κρήτη και το Καστελόριζο. Εκεί η Turk Hava Kuvvetleri θα τα δει όλα!  

Ειδικά όταν ξεκινήσει το ελληνικό Top Gun, που θα "παίξουν" τα μαχητικά στα ελληνικά νησιά Λήμνος, Χίος και Σάμος, ενώ το δεύτερο κύμα θα παίζει στο Τρίγωνο της Μεγίστης.



Τάσος Τσιπλάκος - Σύμβουλος Στρατηγικής
C4I Strategy Consultants
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης