Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Ο Scholz θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της λιτότητας που χάραξε ο Schaeuble

ING: Ο Scholz θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της λιτότητας που χάραξε ο Schaeuble
O νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, αναμένεται να συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές του προκατόχου του, Wolfgang Schaeuble
O Olaf Scholz είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να κινείται στον δρόμου που χάραξε ο προκάτοχος του, Wolfgang Schaeuble.
«Είναι γνωστός ως λάτρης των λεπτομερειών.
Αναμένεται έναν καλά προετοιμασμένο υπουργός Οικονομικών, αλλά μην περιμένετε το τέλος των πολιτικών λιτότητας» επισημαίνει στο CNBC Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING.
«Το μόνο πράγματα που θα περίμενα διαφορετικό σε σχέση με τον Schaeuble θα μπορούσε να είναι ότι ο Scholz -στην αρχή τουλάχιστον- αποφύγει να λέει στις άλλες χώρες τι να κάνουν» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως σχολιάζει το CNBC, o Schaeuble ήταν γνωστός για τα σχόλια περί δημοσιονομικής απειθαρχίας των χωρών της νότιας Ευρώπης.
Κατά την κρίση του χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Schaeuble ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι μια εθελοντική αποχώρηση θα μπορούσε ίσως να είναι καλύτερη από ακόμα ένα πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης