Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Βελτιωμένα τα σχέδια της ΕΚΤ για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών

Tajani: Βελτιωμένα τα σχέδια της ΕΚΤ για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών
Η ΕΚΤ φαίνεται να έχει λάβει υπόψη τις ανησυχίες που εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο Antonio Tajani
Οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των τραπεζών φαίνεται να βρίσκονται σε αντιστοιχία με τη νομική γνωμοδότηση του νομοθετικού σώματος, δήλωσε σήμερα (15/3/2018) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ωστόσο παρότρυνε την ΕΚΤ να ευθυγραμμίσει την εποπτεία της με τους νέους κανόνες της ΕΕ.
Η ΕΚΤ «φαίνεται να έχει λάβει υπόψη τις ανησυχίες που εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο Tajani σε σχόλιό του για το συμπλήρωμα του εγγράφου κατευθύνσεων που δημοσίευσε σήμερα η ΕΚΤ.
Το Ευρωκοινοβούλιο είχε επικρίνει μια προηγούμενη έκδοση του σχεδίου της ΕΚΤ, λέγοντας ότι ξεπερνούσε την εντολή της εποπτικής αρχής.
Ο Tajani δήλωσε ότι η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τους νέους κανόνες της ΕΕ για τα επισφαλή δάνεια, που παρουσιάστηκαν χθες (14/3) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα χρειαστούν την έγκριση των κρατών - μελών της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι οι κανόνες που έχει προτείνει η Κομισιόν διαφέρουν σε ορισμένες πτυχές από τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης