Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου από τη Ρωσία είναι συντριπτικά

Βρετανία: Τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου από τη Ρωσία είναι συντριπτικά
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, τόνισε ότι θα υποβάλει δείγμα από το δηλητήριο στον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων
Εντείνεται το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Μεγάλης Βρετανίας αναοφικά με τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου, Sergei Skripal, καθώς σήμερα (15/3) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, τόνισε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν είναι «συντριπτικά».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δύκτιο BBC, o Johnson ανέφερε ότι η Βρετανία αναμένεται να υποβάλει δείγμα από το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά του ρώσου πρώην κατασκόπου στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), το οποίο και θα εξεταστεί.
«Η επίθεση αποτελεί ένα μέτρο ρωσικής βίας και απερισκεψίας, καθώς στόχευε να βλάψει όχι μόνο τον Skripal αλλά και όσους βρίσκοντα κοντά», ανέφερε ο Johnson, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι το γεγονός αυτό «σόκαρε όχι μόνο αυτή τη χώρα αλλά και πολλούς εταίρους μας σε όλον τον κόσμο».
Παράλληλα, δήλωσε «ενθαρρυμένο» από την παγκόσμια στήριξη προς τη Μεγάλη Βρετανία, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό των ανθρώπων ότι αυτή είναι μία υπογραφή του ρωσικού κράτους».
Τα σχόλια του βρετανού υπουργού Εξωτερικών έρχονται μόλις μία μέρα μετά την απομάκρυνση 23 ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τους οποίους η πρωθυπουργός, Theresa May, χαρακτήρισε ως «αδήλωτους αξιωματικούς».
Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη με το περιστατικό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα για την απομάκρυνση των διπλωματών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης