Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω IEA - Στο +0,62% και τα 61,34 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω IEA - Στο +0,62% και τα 61,34 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό
Το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,20 δολ. ανά βαρέλι
Θετικά αντέδρασε το πετρέλαιο στις δηλώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) σχετικά με τη ζήτηση για το 2018, με τον μαύρο χρυσό να καταγράφει ανοδική πορεία μετά τις οριακές μεταβολές των τελευταίων ημερών.
Ειδικότερα, περί τις 2:43 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,62% στα 61,34 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, η παγκόσμια ζήτηση απέναντι στο πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί με ταχύτερους ρυθμούς κατά το τρέχον έτος, με την προσοφρά να ενισχύεται επίσης σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο των αποθεμάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Μάλιστα, ο Οργανισμός ανεθώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για τη ζήτηση του πετρελαίου στα 99,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 97,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως το προηγούμενο έτος.
«Το πετρέλαιο και οι αγορές κινούνται χέρι-χέρι, γεγονός που σημαίνει ότι το πετρέλαιο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις προοπτικές για την ανάπτυξη», σχολίασε ο αναλυτής της SEB, Bjarne Schieldrop, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αναμένει άνοδο της ζήτησης κατά +1,8 εκατ. βαρέλια το τρέχον έτος.
Οι κινήσεις στις τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε συγχρονισμό με τις αγορές κατά τις τελευταίες 99 ημέρες, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σχετικό σερί των τελευταίων δύο ετών.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ΙΕΑ, η παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί αντίβαρο στις περικοπές του ΟΠΕΚ, αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως αργότερα εντός του έτους, καταλαμβάνοντας τη θέση του κορυφαίου παραγωγού παγκοσμίως από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης