Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Audi εξετάζει την απόσυρση από την αγορά ντίζελ οχημάτων, το 2020

tags :
Η Audi εξετάζει την απόσυρση από την αγορά ντίζελ οχημάτων, το 2020
Η Audi ενδέχεται να αποσυρθεί από την αγορά πετρελαιοκίνητων οχημάτων 
Το ενδεχόμενο η Audi -υπάγεται στον Όμιλο Volkswagen- να αποσυρθεί από την αγορά πετρελαιοκίνητων οχημάτων το 2020, γνωστοποίησε σήμερα (15 Μαρτίου 2018) ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, κ. Rupert Stadler.
Όπως διευκρίνισε, η αρχή θα γίνει με το μοντέλο «A1», το 10% των πωλήσεων του οποίου αφορά ντίζελ κινητήρες.
Επισημαίνεται ότι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που «εγκατέλειψε» τα ντίζελ, αρχίζοντας μάλιστα από το τρέχον έτος, είναι η Volvo.
Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το μερίδιο αγοράς των αυτοκινήτων πετρελαίου ντίζελ μειώθηκε στο 45,7% των συνολικών εγγραφών αυτοκινήτων στην ΕΕ των 15.
Οι πωλήσεις ντίζελ παραδοσιακά ήταν υψηλότερες από τις ΗΠΑ, λόγω του φορολογικού πλεονεκτήματος κατά 30%.
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ωστόσο, μειώνεται μετά το σκάνδαλο του Ομίλου Volkwagen για την εξάλειψη των εκπομπών αερίων, τη σύσφιγξη των ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών και την πιθανή απαγόρευση από τα κέντρα των πόλεων.
Σύμφωνα με την ACEA, η διείσδυση του πετρελαίου ντίζελ μειώθηκε σε όλες τις χώρες, ιδίως στην Αυστρία, την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία.
Το μερίδιο αγοράς στη Γερμανία, που παραδοσιακά θεωρείται ως χώρα που είναι υπέρ της τεχνολογίας ντίζελ, έφθασε το 40,4% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή μείωση 6,1%.
Το μερίδιο αγοράς στη Γαλλία μειώθηκε κάτω από το 50% (47,8%, μείωση 4,7%), για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.
Η Ιρλανδία παραμένει η χώρα με το υψηλότερο μερίδιο αγοράς του ντίζελ (65,4%), ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (61,4%) και την Ιταλία (56,5%).

Infographic: The Shape Of Diesel | Statista
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης