Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετωπική της Nova με τη Super League - Ζητά την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος

tags :
Μετωπική της Nova με τη Super League - Ζητά την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος
Μετωπική της Nova με τη Super League - Ζητά την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος
Επιστολή - απάντηση στην Λίγκα έστειλε σήμερα (15/3) η Nova με την οποία καλεί την Super League να αναλάβει τις ευθύνες της για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.
H Nova καλεί την Super League να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζετε, δηλαδή, πως όλα βαίνουν καλώς, και δεν υπάρχει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για να λάβετε, λες και η Super League δεν είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τα μέλη της ουδεμία σχέση ή ανάμιξη έχουν στα υπαρκτά προβλήματα που βιώνουμε και πως όλες οι ευθύνες πρέπει δήθεν να αναζητηθούν σε τρίτα πρόσωπα». Τέλος, το συνδρομητικό κανάλι καλεί τη Super League να «ευθυγραμμιστεί με όσα επιτάσσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς», ενημερώνοντάς το άμεσα για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει «με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος».
 
Αναλυτικά η επιστολή της Nova:
 
Προς:
 SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ [«SL»]
Υπόψη:
α) κ. Γεωργίου Στράτου - Προέδρου Δ.Σ. SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
β) κ. Βασίλη Γκαγκάτση – Δ/ντος Συμβούλου SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
Κοινοποίηση:
16 ΠΑΕ μέλη της Super League
Αγαπητοί κύριοι,
 
Ιδιαίτερο προβληματισμό μας προκαλεί η με Αρ. Πρωτ.: 2406/14-3-2018 επιστολή της Διοίκησης της Super League, ως απάντηση της από 13/3/2018 επιστολής μας, με την οποίαν σας ζητούσαμε ως διοργανώτριας αρχής του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, έκτακτη συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή μας για τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε, μετά την επ’ αόριστο διακοπή του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με στόχο την άμεση επανέναρξή του αλλά και τον περιορισμό της ζημίας που, αντικειμενικά και πέρα κάθε αμφισβήτησης υφίσταται όχι μόνο η εταιρεία μας αλλά και όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από την διοργάνωση και μετάδοση του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
 Αντί της αναμενόμενης, αυτονόητης αποδοχής της πρόσκλησής μας εισπράξαμε την πρωτοφανή διαπίστωση ότι για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα «…η Super League δεν έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε. Επίσης, από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής σας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματά σας είναι ότι τα δυσάρεστα αυτά περιστατικά «…ανέκαθεν δυστυχώς συμβαίνουν στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού (και όχι μόνο του ποδοσφαίρου)» (!!!), υπονοώντας ότι θεωρείτε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα τα περιστατικά βίας, τις διακοπές παιχνιδιών και τις εμπρηστικές δηλώσεις μελών σας που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, και οδήγησαν στην εν λόγω επ’ αόριστο διακοπή του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
Υποστηρίζετε, δηλαδή, πως όλα βαίνουν καλώς, και δεν υπάρχει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για να λάβετε, λες και η Super League δεν είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τα μέλη της ουδεμία σχέση ή ανάμιξη έχουν στα υπαρκτά προβλήματα που βιώνουμε και πως όλες οι ευθύνες πρέπει δήθεν να αναζητηθούν σε τρίτα πρόσωπα.
Η -εκ μέρους σας- επιφανειακή αντιμετώπιση της κατάστασης είναι έκδηλη και από την πρωτοφανή αναφορά σας ότι τα τελευταία συμβάντα εντός του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφορούν τη «διμερή» μας εμπορική σύμβαση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Να θυμίσουμε ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι μέλος σας και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα που εσείς διοργανώνετε, καθώς και ότι η διμερής αυτή εμπορική σύμβαση σχετίζεται αποκλειστικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της εν λόγω ΠΑΕ προς εμάς και ουδεμία σχέση έχει με τη διοργάνωση των αγώνων της ΠΑΕ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League, που εσείς διοργανώνετε.
 Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη από όσο την αντιμετωπίζετε και οι ευθύνες σας, ως ο επίσημος διοργανωτής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για την ανάληψη μέτρων, πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες από όσο προσπαθείτε εσείς να παρουσιάσετε, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία και όλες οι υπεύθυνες εμπλεκόμενες πλευρές (Ελληνική Πολιτεία, ΕΠΟ, FIFA και UEFA).
Γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις τους, ζητούν από εσάς ως Super League και από τα μέλη σας, γραπτές δεσμεύσεις για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε προκειμένου να ξεκινήσει ξανά άμεσα το πρωτάθλημα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι, τουλάχιστον, έχετε ολιγωρήσει ως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η παραπάνω κατάσταση, όπως πιστεύουμε να αντιλαμβάνεστε, πέρα των προφανών επιπτώσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους, διογκώνει την ήδη σημαντική εμπορική ζημία που έχουμε υποστεί καθώς και τη σοβαρή βλάβη της φήμης και τους κύρους της συνδρομητικής μας πλατφόρμας.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε χωρίς περαιτέρω υπεκφυγές σε όσα επιτάσσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Ελληνική Πολιτεία, ΕΠΟ, FIFA και UEFA) ενημερώνοντάς μας για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, την επανέναρξη του πρωταθλήματος το ταχύτερο δυνατόν.
Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Με εκτίμηση,
Πάνος Παπαδόπουλος
Δ/νων Σύμβουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης