Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Σχέδιο για την κρίση οπιοειδών ετοιμάζει ο Trump – Προτείνει θανατική ποινή για εμπόρους ναρκωτικών

tags :
Politico: Σχέδιο για την κρίση οπιοειδών ετοιμάζει ο Trump – Προτείνει θανατική ποινή για εμπόρους ναρκωτικών
Σκληρή τιμωρία για ορισμένους εμπόρους ναρκωτικών ετοιμάζει η αμερικανική κυβέρνηση 
Η κυβέρνηση του Donald Trump βρίσκεται στο τελικό στάδιο για ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο που θα βάλει τέλος στην κρίση οπιούχων που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το περιοδικό «Politico» επικαλούμενο πηγές της Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί αυστηρά μέτρα επιβολής του νόμου, όπως η επιβολή θανατικής ποινής για ορισμένους εμπόρους ναρκωτικών.
Το φιλόδοξο σχέδιο ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα (19 Μαρτίου 2018), όταν ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος επισκεφθεί το New Hampshire, επισημαίνεται.
Βέβαια, το σχέδιο θα μπορούσε να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια, πιθανόν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε πακέτο χρηματοδότησης που θα εγκρίνει το Κογκρέσο.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει το «Axios» επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στον Ρεπουμπλικάνο, ο Donald Trump είχε εκφράσει την επιθυμία του για «εκτέλεση» των εμπόρων ναρκωτικών, σε ιδιωτική συζήτηση.
Όπως αναφερόταν, ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρεται να έχει μεταφέρει ουκ ολίγες φορές την παραπάνω επιθυμία στους συνεργάτες του, καθώς εκτιμά ότι μία πιο μετριοπαθής προσέγγιση στο επίμαχο ζήτημα ουδέποτε θα λειτουργήσει.
Μάλιστα, ο D.Trump εκθειάζει την πολιτική χωρών όπως η Σιγκαπούρη, όπου η εμπορία ναρκωτικών τιμωρείται με θανατική ποινή.
«Ο Donald Trump αστειεύεται συχνά για τη δολοφονία των εμπόρων ναρκωτικών».
Έχει πει πως οι Κινέζοι και οι Φιλιππινέζοι δεν έχουν πρόβλημα με τους εμπόρους ναρκωτικών, απλά τους σκοτώνουν», δήλωσε μία εκ των πηγών.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος παραδέχτηκε -ιδιωτικά- ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να περάσει ένας νόμος που απαιτεί υποχρεωτική θανατική ποινή για τους εμπόρους ναρκωτικών στις Η.Π.Α..
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, για την επιβολή κυρώσεων, εξαιτίας των εκτελέσεων χιλιάδων πολιτών, με το μανδύα της καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών.
Η Kellyanne Conway, σύμβουλος του D.Trump, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, απάντησε στα media πως ο Πρόεδρος επικεντρώνεται αποκλειστικά σε εμπόρους ναρκωτικών μεγάλου όγκου και ειδικά σε αυτούς που κυκλοφορούν τη -οπιοειδές- φαιντανύλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης