Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης στα κρυπτονομίσματα

tags :
Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης στα κρυπτονομίσματα
Συνεχίζεται η πτώση στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων 
Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης σήμερα (15 Μαρτίου 2018) στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, αν και η υποχώρησε έχει μετριαστεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες.
Ειδικότερα, στην πλατφόρμα Coinbase, το Bitcoin υποχωρεί -περί τις 21:45- κατά 1,5% σε ημερήσια βάση, στα 8.248,3 δολάρια ανά μονάδα, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 139,5 δισεκ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, μικρή πτώση παρουσιάζουν και οι τιμές των δημοφιλών Ethereum και Litecoin, ενώ Ripple και Bitcoin Cash υποχωρούν άνω του 4%.
«Ελεύθερη πτώση», άνω του 9 %, παρατηρείται στα κρυπτονομίσματα Stellar και Cardano.
Σε αντίθετο κλίμα, άνοδος 4,5% καταγράφεται στο Ethereum Classic, με το Tether να παρουσιάζεται (ξανά) ανθεκτικό.
Η συνολική αξία του κλάδου ανέρχεται σε 326,3 δισεκ. δολάρια, επίδοση συρρικνωμένη κατά περίπου 20 δισεκ. σε ημερήσια βάση και κατά 60 δισεκ. για το σύνολο της εβδομάδας.




Γιατί υποχωρούν οι τιμές;

Μια σειρά παραγόντων έχουν επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
Ο πρώτο μεγάλος παράγοντας ήταν οι πωλήσεις στο καταρρέον ανταλλακτήριο της Ιαπωνίας, Mt Cox.
Έκλεισε το 2014 και κατέθεσε πτώχευση αφού έχασε περίπου 850.000 κρυπτονομίσματα.
Εν τω μεταξύ, η Alphabet της Google, o μεγαλύτερος διαφημιστής στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.
«Το sell off πυροδοτήθηκε από μια σειρά παραγόντων, κυρίως από την ανησυχία σχετικά με στενότερο ρυθμιστικό έλεγχο των ICOs, τα Βitcoin του Mt.Gox και την εμφάνιση κάποιων traders οι οποίοι πιέζουν για μελλοντικές ευκαιρίες επαναγορών» δήλωσε στο CNBC ο Thomas Glucksmann της Gatecoin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτά τα bear σημάδια έχουν τρομάξει πολλούς νέους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα που τώρα προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες τους».

Απόλυτος βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων το Bitcoin – Πώς «φτιάχνεται» ο χάρτης της αγοράς

Πέραν πάσης αμφιβολίας τα κρυπτονομίσματα και κυρίως το Bitcoin έχουν προκαλέσει την προσοχή όλων, με αρκετούς αξιωματούχους να ζητούν είτε κατάργησή τους είτε επιβολή συγκεκριμένων ρυθμιστικών κανόνων.
Ταυτόχρονα το ράλι και ακολούθως το κρασάρισμα του Bitcoin έκανε αρκετούς επενδυτές πλούσιους αλλά και κάποιους άλλους να χάσουν τεράστια κεφάλαια.
Αν και το Bitcoin παραμένει ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Visual Capitalists ο χάρτης της συγκεκριμένης αγοράς έχει αλλάξει δραματικά το τελευταίο διάστημα.
Έχουν εμφανιστεί νέα κρυπτονομίσματα και όσοι έχουν επενδύσει σε αυτά έχουν κερδίσει αρκετά δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα περισσότερα από 20 κρυπτονομίσματα να έχουν κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια.
Στο γράφημα που ακολουθεί εμφανίζονται τα 25 σημαντικότερα κρυπτονομίσματα, βάσει της τιμής τους έως τις 5 Μαρτίου 2018.

Comparing the 25 Most Notable Cryptocurrencies

Παράλληλα αυτά είναι τα πέντε κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση (εκ νέου τα στοιχεία αφορούν έως την 5η Μαρτίου 2018):

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-03-14_16-52-12.jpg?itok=07A1c1Zm

Ενώ αυτά είναι τα κρυπτονομίσματα με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στις τελευταίες 30 συνεδριάσεις:

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-03-14_16-52-32.jpg?itok=h9JQeuXN

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 το Bitcoin αντιστοιχούσε στο 80% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Σήμερα το μερίδιό του έχει υποχωρήσει στο 42%.

Ο «bull» της Fundstrat Global Advisors ξαναχτυπά - Στα… 91.000 δολάρια το Bitcoin, το 2020

Σε μία περίοδο που ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων «βυθίζεται» σε όλο και πιο χαμηλά επίπεδα, ο αιώνιος «ταύρος» της Fundstrat Global Advisors, Tom Lee, επιμένει να «βλέπει» το Bitcoin σε αστρονομικά επίπεδα, μελλοντικά.
Επικαλούμενος τα τεχνικά στοιχεία στην τιμή του κρυπτονομίσματος, όπως φαίνεται και παρακάτω, μία πτώση της τάξεως του 70% το 2014, ακολούθησε άνευ προηγουμένου «ράλι» άνω του 55.000%!
Το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα έχει υποχωρήσει 40% εντός του τρέχοντος έτους, ωστόσο έχει κατρακυλήσει κατά περίπου 70%, από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα (άνω των 19.800 δολάρια ανά μονάδα) τον περασμένο Δεκέμβριο.



Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι το Bitcoin διαδομένο κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται επί του παρόντος κοντά στα 8.200 δολάρια, ενδέχεται να εκτοξευθεί στα 91.000 δολάρια ανά μονάδα, το 2020!



Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο κ. Lee, αναλυτής που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις -αποτυχημένες- «bullish» προβλέψεις του πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, προέβλεπε πως το Bitcoin θα αναρριχηθεί σε νέα επίπεδο ρεκόρ, τον Ιούλιο 2018.
Επίσης, είχε δηλώσει πως ενδέχεται να φθάσει ακόμη και στα 25.000 δολάρια, εντός του 2018, επιμένοντας για την τιμή-στόχο των 125.000 δολαρίων, το 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης