Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Broadcom το δ’ 3μηνο 2017, στα 6,2 δισ. δολάρια

tags :
Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Broadcom το δ’ 3μηνο 2017, στα 6,2 δισ. δολάρια
Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Broadcom το δ’ 3μηνο 2017, στα 6,2 δισ. δολάρια – Στα 5,3 δισ. τα έσοδα
Καθαρά κέρδη της τάξεως των 6,2 δισεκ. δολαρίων κατέγραψε η Broadcom για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο (συμπίπτει χρονικά, περίπου, με το τέταρτο τρίμηνο 2017), επίδοση πολλαπλάσια από τα 239 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν στα 5,3 δισεκ. δολάρια, για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 4,1 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα καθαρά κέρδη είναι περισσότερα από τα έσοδα και αυτό οφείλεται στα -εφάπαξ- οφέλη από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενδεικτικά, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 15,2 δολάρια ανά μετοχή (έναντι 60 σεντς ένα χρόνο νωρίτερα), ενώ, χωρίς το όφελος, ανέρχονται σε 5,12 δολάρια ανά μετοχή.
Για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, η γιγαντιαία εταιρεία αναμένει έσοδα ύψους 5 δισεκ. δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι Broadcom απέσυρε, εχθές (14 Μαρτίου 2018), την προσφορά ύψους 117 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Qualcomm, δύο ημέρες αφότου ο Πρόεδρος Donald Trump μπλόκαρε την εξαγορά επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.
Η Broadcom, ωστόσο, αναμένεται να συνεχίσει με τα σχέδιά της για μετεγκάστασή της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εάν προχωρούσε η σχεδιαζόμενη εξαγορά θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο.
Η κυβέρνηση D.Trump θεωρεί τη Broadcom προπέτασμα κινεζικών συμφερόντων που ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, ιδίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης