Τελευταία Νέα

Εσπρέσο και ξινό νερό στο Μαξίμου - Καραμανλικός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι...

tags :
Εσπρέσο και ξινό νερό στο Μαξίμου - Καραμανλικός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι...
Πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί στο κεφάλι του Πρωθυπουργού

Εσπρέσο και ξινό νερό στο Μαξίμου - Καραμανλικός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι...

ΒΗΜΑτοδότης

Πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί στο κεφάλι του Πρωθυπουργού και για να τα ξεπεράσει κατεβάζει τα ποτήρια με το ξινό νερό το ένα μετά το άλλο. Μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας προτιμά το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό ξινό νερό, του οποίου η κάθε φυσαλίδα είναι λένε και ένα αστέρι ποιότητας.

Τώρα θα πείτε, έπινε τέτοιο νερό και όταν ήταν στους Αμπελοκήπους ή στα 15μελή μαθητικά συμβούλια; Δεν ξέρω. Εκείνο που έμαθα είναι ότι το περασμένο φθινόπωρο σε μια επίσκεψή του στη Φλώρινα (για το φεστιβάλ των Πρεσπών) δοκίμασε το ξινό νερό και του άρεσε.

Να σκεφτείτε ότι όταν υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Στ. Θεοδωράκη (φωτογραφία) έπινε ξινό νερό…
  • «Θέλεις ένα εσπρεσάκι;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Θεοδωράκη μόλις έφυγαν οι κάμερες και τελείωσε ο δυσάρεστος για τον κ. Τσίπρα διάλογος για το ποδόσφαιρο:
  • «Ναι, ένα εσπρεσάκι θα το πιω» αποκρίθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσεξε ότι το νερό που έπινε εκείνη την ώρα ο κ. Τσίπρας έβγαζε φυσαλίδες.
  • «Τι πίνεις;» τον ρώτησε. «Ξινό νερό» απάντησε ο Πρωθυπουργός και ο κ. Θεοδωράκης του είπε αμέσως: «Ξινό νερό; Θέλω κι εγώ να πιω».
Ετσι, πίνοντας και οι δύο εσπρέσο και ξινό νερό, ο κ. Θεοδωράκης έβγαλε από το «φουσκωμένο» σακίδιό του το σχέδιο για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και το παρέδωσε στον κ. Τσίπρα.
  • Δείτε τώρα τι έκανε και τι είπε ο κ. Τσίπρας για να έχει την υποστήριξη του κ. Θεοδωράκη στο Μακεδονικό σε περίπτωση που ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος δεν ψηφίσει.
  • Του είπε λοιπόν (κατά τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής «τον παραμύθιασε») ότι περιμένει από την Ευρώπη κάτι να του δώσει, χωρίς να προσδιορίσει τι (αλλά εννοούσε το χρέος) σε περίπτωση που λύσει το Μακεδονικό έως το καλοκαίρι.
Ο Ιβάν και η ταμπακιέρα

Τρεις φορές ζήτησε συγγνώμη με γραπτή δήλωσή του στο site του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Εξηγεί ότι φορτίστηκε από τα γεγονότα, αλλά δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα, κοινώς γιατί μπούκαρε στο γήπεδο με περίστροφο Smith and Wesson.
  • Δεν είδα όμως καμία κίνηση από την πλευρά της Αστυνομίας να του αφαιρέσει την άδεια οπλοφορίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.
  • Ρώτησα πάντως τον «γαλάζιο» Ευ. Στυλιανίδη εάν μετάνιωσε που χορήγησε όταν ήταν υπουργός την ελληνική υπηκοότητα, τιμής ένεκεν μάλιστα, στον Ιβάν.
  • Απάντησε «όχι», επειδή είχε το δικαίωμα να την πάρει ως ομογενής από τη Γεωργία.
  • Μου είπε ακόμη ότι τον άκουσε να ομιλεί πολλές φορές ελληνικά, όχι τα αθηναϊκά, αλλά τα… ποντιακά.
ΒΗΜΑτοδότης

Καραμανλικός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι...

Να ένας Καραμανλής (ορίτζιναλ) που περιγράφει πώς μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί καραμανλικός. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής έδωσε τα κύρια χαρακτηριστικά ενός πραγματικού καραμανλικού.
  • Είπε λοιπόν: «Με μεγάλη ευκολία μερικοί χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους καραμανλικούς».
  • Ελα όμως που δεν είναι έτσι, γιατί όπως υπενθύμισε, το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ο πολιτικός λόγος να έχει μέτρο.
  • Και δεν του άρεσαν ούτε τα πολλά λόγια ούτε οι φωνές.
Και ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής συνέχισε: «Αυτοί που κάνουν αβασάνιστη επίκληση του “καραμανλισμού” θα πρέπει να το έχουν αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού τους».

Βεβαίως ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ μπορεί να τα έλεγε όλα αυτά για πολλά μέλη της γαλάζιας παράταξης που εμφανίζονται κατά καιρούς ως «αυτόκλητοι αυθεντικοί εκφραστές του καραμανλισμού», αλλά σίγουρα αναφερόταν και σε μερικούς άλλους που κάποια στιγμή βρέθηκαν ελέω Καραμανλήδων στη μεγάλη παράταξη της ΝΔ και σήμερα άλλαξαν στρατόπεδο και υπηρετούν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΒΗΜΑτοδότης

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης