Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Paul Craig Roberts Institute for Political Economy: Γιατί πλησιάζει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Paul Craig Roberts Institute for Political Economy: Γιατί πλησιάζει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος
Paul Craig Roberts Institute: Γιατί πλησιάζει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος
Πλησιάζει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος προειδοποιεί το αμερικανικό think tank Paul Craig Roberts Institute for Political Economy.
Η Ρωσία με την ανησυχία της να αποδείξει στη Δύση πόσο φιλική είναι, άφησε ανοιχτό το μέτωπο στη  Συρία, κάτι το οποίο χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον για να ανοίξει εκ νέου τον πόλεμο αναφέρει σε ανάλυση του το αμερικανικό think tank Paul Craig Roberts Institute for Political Economy.

Η αποτυχία της Ρωσίας να ολοκληρώσει τη δουλειά στη Συρία, έχει αφήσει τους αλλοδαπούς μισθοφόρους της Ουάσινγκτον, οι οποίοι παρουσιάζονται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως «μαχητές της ελευθερίας», σε ένα συριακό θύλακα.
Για να ξαναρχίσει ο πόλεμος, η Ουάσιγκτον πρέπει να βρει έναν τρόπο να προκειμένου να βοηθήσει τους  μισθοφόρους της.
Η κυβέρνηση Trump έχει βρει, ή έτσι νομίζει, τη δικαιολογία του για την αναζωογόνηση της ψεύτικης κατηγορίας όπως και η κυβέρνηση Obama, για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.
Αυτό το ψέμα του καθεστώτος του Obama, ήταν ο λόγος της στρατιωτικής εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία.
Πράγματι, η Ρωσία παρέδωσε τα χημικά όπλα στις ΗΠΑ για καταστροφή.
Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να τα έχει στην κατοχή της και είναι πολύ πιθανό να τα παρέχει στους μισθοφόρους της για να πραγματοποιηθεί μια επίθεση με χημικά όπλα η οποία ια αποδοθεί στο καθεστώς Assad.
Με άλλα λόγια, η Ουάσινγκτον θα δημιουργήσει μια «κατάσταση», προκειμένου να κατηγορήσει τον Assad και τον Putin και με ή χωρίς εξουσιοδότηση του Κογκρέσου θα προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό των συμμάχων της στη Συρία.
Σύμφωνα με τον James Mattis υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, η Συρία, μια χώρα χωρίς χημικά όπλα, χρησιμοποιεί αέριο χλωρίου "ακριβώς η ίδια φρασεολογία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Obama στην προσπάθειά της να ενορχηστρώσει μια δικαιολογία για να επιτεθεί στη Συρία.
Ο Mattis δήλωσε ότι λαμβάνει αναφορές για τη χρήση αερίου χλωρίου από τον Assad, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδείξεις για χρήση αερίου, από το Συριακό Στρατό.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατηγόρησε στην πραγματικότητα τη Συρία ότι «στοχεύει τα νοσοκομεία» με αέριο με χλώριο, παρόλο που παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Ο Mattis συνέχισε να κατηγορεί τη Ρωσία για συνενοχή στη δολοφονία αμάχων.
Ο Stephen Lendman αναφέρει ότι ο πρώην επικεφαλής της CIA Pompeo τόνιζε ότι "μια αμερικανική επίθεση κατά της Συρίας μπορεί να είναι επικείμενη, λέγοντας ότι ο Trump δεν θα ανεχτεί χημικές επιθέσεις, προσθέτοντας όμως ότι δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με τις τελευταίες αναφορές για τη χρήση χλωρίου αερίου".
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Tillerson εντάχθηκε στον ενορχηστρωμένο ισχυρισμό, παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Αλλά τα γεγονότα δεν είναι σημαντικά για την Ουάσινγκτον.
Αυτό που είναι σημαντικό για την Ουάσινγκτον είναι η απαίτηση του Ισραήλ να καταστρέψει η Ουάσινγκτον τη Συρία και το Ιράν προκειμένου να απαλλαγεί από τους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, ώστε το Ισραήλ να καταλάβει το νότιο Λίβανο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα στην υπόθεση.
Εταιρείες πετρελαίου που θέλουν να ελέγξουν τη θέση των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, την Τουρκία που ασπάστηκε την ιδεολογία των ΗΠΑ για Παγκόσμια Ηγεμονία, η στρατιωτική βιομηχανία που χρειάζεται εχθρούς και συγκρούσεις για να δικαιολογήσει τον τεράστιο προϋπολογισμό που απορροφά.
Αλλά η αποφασιστικότητα του Ισραήλ είναι να διευρύνει τα όριά του και τα θαλάσσια κοιτάσματα υδρογοναναθράκων έθεσαν σε κίνηση όλη τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Η ρωσική κυβέρνηση δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι η στάση της ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον και ως εκ τούτου οδηγεί τον κόσμο στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κάθε φορά που η Ρωσία αδυνατεί να ολοκληρώσει τη δουλειά, όπως στη Συρία και την Ουκρανία, η Ρωσία δεν κερδίζει τη φιλία της Ουάσινγκτον, αλλά επεκτείνεται την επιθετικότητα των ΗΠΑ.
Κατά συνέπεια, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να οδηγεί τον κόσμο στον πυρηνικό πόλεμο.
Πότε θα παρατηρήσουν οι Ρώσοι ότι κυριολεκτικά όλοι στην κυβέρνηση Trump εκτοξεύουν απειλές κατά της Ρωσίας, Mattis, Tillerson, Nikki Haley, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να μιλούν για τους "συνεργάτες" τους και πόσο θέλουν να συναντήσουν με τη Δύση.
Δεν υπάρχει καμία προοπτική των Βρετανών να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. Το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταστρεφόταν αμέσως, ωστόσο η πρωθυπουργός του ΗΒ T. May εκδίδει τελεσίγραφα στη Ρωσία.
Εδώ είναι αυτό που τονίζει ο Finian Cunningham για τις απειλές της T. May κατά της Ρωσίας.
Δεδομένης της αντιρωσικής ατζέντας τους, οι βρετανικές αρχές έχουν πολύ περισσότερο συμφέρον να τονίσουν ότι ο Skripal δηλητηριάστηκε από το Κρεμλίνο.
Και ενώ είμαστε στο "ποιος το έκανε;" , ένας άλλος σημαντικός πιθανός λόγος είναι εάν το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατάσκοπου Skripal είναι το VX, οι δράστες θα είχαν μια κατάλληλη "πηγή" για να εκτελέσουν την πράξη τους.
Το κορυφαίο εργαστήριο χημικών όπλων της Βρετανίας βρίσκεται στο Porton Down και απέχει μόνο έξι μίλια από το σημείο όπου ο Skripal και η κόρη του δέχθηκαν επίθεση.
Το Porton Down είναι το εργαστήριο όπου η VX είχε αρχικά συντεθεί στη δεκαετία του 1950.
Παραμένει ένα από τα πιο θανατηφόρα χημικά όπλα που έγιναν ποτέ. Και είναι τόσο βρετανικό όσο το απογευματινό τσάι.
Αυτό είναι ένα πιθανό κίνητρο.
Αλλά, ποιος χρειάζεται λογική όταν η ρωσοφοβία είναι το όνομα του παιχνιδιού;
Φαίνεται ότι το στρατιωτικό/πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης Trump διακατέχεται από "γεράκια".
Ο R. Tillerson, απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και στη θέση του πήγε ο διευθυντής της CIA Μ. Pompeo.
Η Gina Haspel, η νέα διευθύντρια της CIA, ήταν υπεύθυνη των φυλακών μυστικών βασανιστηρίων της CIA στην Ταϊλάνδη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης