Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση στην Credit Suisse για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού

tags :
Μήνυση στην Credit Suisse για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού
Με μηνύσεις απαντούν οι επενδυτές στις ζημίες από την υψηλή μεταβλητότητα 
Μήνυση κατά της Credit Suisse -στο Δικαστήριο του Μανχάταν- κατέθεσε πελάτης της Credit Suisse κατά της ελβετικής τράπεζας, μετά από τις τεράστιες ζημίες που υπέστησαν οι επενδυτές από την εκτόξευση της μεταβλητότητας, στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το κανάλι CNBC, η μήνυση αφορά προϊόν της τράπεζας που σχετίζεται με τη μεταβλητότητα (μέσω των option prices) του δείκτη S&P 500, το οποίο -όπως και το XIV-οδήγησε σε απώλειες της τάξεως του 90% το επενδυτικό κοινό την 5η Φεβρουαρίου 2018, όταν οι δείκτες της Wall Street κατρακύλησαν άνω του 4%, και ο δείκτης CBOE Volatility Index πραγματοποίησε «άλμα» στις 31 μονάδες.
Πρόκειται για το VelocityShares Daily Inverse VIX Short-Term Exchange-Traded Note (ETN), το οποίο αποσύρθηκε μετά το «κραχ» του περασμένου μήνα.
Όπως υποστηρίζει ο επενδυτής, εκ μέρους και άλλων πελατών, η τράπεζα «παραποίησε» τα στοιχεία και δεν παρείχε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που συνόδευαν το προϊόν, προκειμένου να πείσει τους επενδυτές σαν αγοράσουν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, χαρακτήρισε το προϊόν «νόμιμο» και τόνισε πως οι επενδυτές αγόρασαν με «δικό τους ρίσκο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης