Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

CNBC: Τρία διαγράμματα που αποδεικνύουν την αυξανόμενη πυρηνική απειλή της Β. Κορέας

CNBC: Τρία διαγράμματα που αποδεικνύουν την αυξανόμενη πυρηνική απειλή της Β. Κορέας
Δύσκολη η επίτευξη… φιλικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας τονίζουν οι ειδικοί
Αν και οι λεπτομέρειες της αναπάντεχης συνάντησης μεταξύ του Donald Trump και του Kim Jong Un μόλις τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται, οι ειδικοί συνεχίζουν να υπενθυμίζουν σε όσους θέλουν να ακούσουν ότι η Β. Κορέα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2017 τελειοποιώντας το πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Μάλιστα ένας εκ των ειδικών εξέφρασε τον σκεπτικισμό του υποστηρίζοντας ότι η σχέση ΗΠΑ – Β. Κορέας του θυμίζει σκηνές αγωνίας από τα κινούμενα σχέδια «Περιπέτειες του Σνούπι» («Peanuts»).
«Κάθε φορά που ο Charlie Brown (ήρωας του συγκεκριμένου κόμικ) πάει να κλοτσήσει την μπάλα, η Lucy την πετάει μακριά», υποστηρίζει ο Thomas Karako, επικεφαλής του Missile Defense Project στο Center for Strategic and International Studies.
«Θα ήταν κάτι εντυπωσιακό εάν μία φορά η Lucy δεν κλώτσαγε την μπάλα και άφηνε τον Charlie Brown να το κάνει, αλλά είναι κάτι που δεν θα το πιστεύαμε ποτέ ακόμη και εάν το βλέπαμε», συμπληρώνει.
Για τον Karako η Β. Κορέα είναι η Lucy.
Υπό τον Kim Jon Un η Β. Κορέα έχει πραγματοποιήσει τις πιο εντυπωσιακές πυρηνικές της δοκιμές, εκτοξεύοντας τον πρώτο βαλλιστικό πύραυλο και απειλώντας να «στείλει» πυραύλους στα χωρικά ύδατα του Guam.
Επιπρόσθετα η επιτάχυνση και η συχνότητα των πυρηνικών δοκιμών έδειξαν όχι μόνο τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Kim αλλά και το γεγονός ότι η Β. Κορέα έχει αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο.



Από το 2011 ο Kim έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 90 πυραύλους και έχει κάνει τέσσερις πυρηνικές δοκιμές, δηλαδή πολύ περισσότερες απ’ ότι οι πρόγονοί του σε διάστημα 27 ετών.
Το οπλοστάσιο της Β. Κορέας διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς και πυραύλους cruise.
Ο πύραυλος Hwasong-15 είναι ο πιο ισχυρός που διαθέτει η Β. Κορέα.
Ο εν λόγω πύραυλος εκτιμάται ότι έχει τέτοια «έκταση» πυρός που μπορεί να κτυπήσει τις ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει το Missile Defense Project.
Το 2017 ο Kim Jong Un εκτόξευσε 24 πυραύλους και πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πυρηνική του δοκιμή.



Η Β. Κορέα είναι η μόνη χώρα που δοκιμάζει πυρηνικά όπλα στον 21ο αιώνα.
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 το καθεστώς της χώρας πραγματοποίησε την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική του δοκιμή.
Η βόμβα εκτιμάται ότι έχει «δύναμη» 120 κιλό-τόνων, δηλαδή ανάλογη με αυτή που μπορεί να προκληθεί από περισσότερα από 120 κιλά ΤΝΤ.



«Ο Kim Jong Un έχει τονίσει αρκετές φορές ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ασφάλειας και της επιβίωσης του έθνους του και έχει τοποθετήσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ακόμη και στο σύνταγμά της Β. Κορέας», υπογραμμίζει η Lisa Collins, στέλεχος του Center for Strategic and International Studies και προσθέτει «είναι λίγο δύσκολο και πραγματικά θα με εξέπληττε εάν άλλαζαν εν μία νυκτί»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης