Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Χωρίς ή με ελάχιστες καταθέσεις το 84% των Αμερικανών

tags :
Έρευνα: Χωρίς ή με ελάχιστες καταθέσεις το 84% των Αμερικανών
Δεν αποταμιεύουν αρκετά οι Αμερικάνοι, σύμφωνα με έρευνα
Μόλις το 16% των Αμερικανών πολιτών δηλώνει πως αποταμιεύει πάνω από το 15% του ετήσιου εισοδήματός του, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε ο ιστότοπος Bankrate.com.
Ειδικότερα, το 20% δεν διαθέτει καν την οικονομική δυνατότητα να αποταμιεύσει χρήματα, με ένα επιπλέον 25% να αναφέρει πως αποταμιεύει μεταξύ 6% και 10% επί των απολαβών του για την περίοδο που θα αποσυρθεί μόνιμα από την αγορά εργασίας.
Το 21% απαντά πως αποταμιεύει 5% ή λιγότερο από τις ετήσιες απολαβές του.
Να επισημανθεί ότι παρόμοια έρευνα της GoBankingRates το περασμένο έτος, διαπίστωνε ότι το 40% των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει καταθέσεις κάτω από 10.000 δολάρια.



Αυτό που πρέπει να σχολιαστεί είναι ότι, με δεδομένο τον καλπάζοντα πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία, η αγοραστική δύναμη των Αμερικανών θα είναι ακόμη ασθενέστερη με αυτές τις καταθέσεις σε, π.χ. 10 ή 20 χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία πρέπει να καλύψουν το κενό.



Τούτου λεχθέντος, παρατίθεται η παρακάτω έρευνα.

Οι συνταξιούχοι θα είναι περισσότεροι από τους ανήλικους στις ΗΠΑ, το 2035

Ο αριθμός των συνταξιούχων θα ξεπεράσει αυτόν των ανήλικων παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2035, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε η αρμόδια Υπηρεσία Απογραφής.
Η δημογραφική αλλαγή οφείλεται στη μείωση της γονιμότητας με την ταυτόχρονη γήρανση και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Επιπλέον, η μετανάστευση θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της αύξησης του πληθυσμού το 2030.
Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει ότι μέχρι το 2035, οι ενήλικες άνω των 65 ετών θα φθάσουν τα 78 εκατομμύρια, έναντι 76,4 εκατομμυρίων παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών. Μάλιστα, το χάσμα μεταξύ ηλικιωμένων και παιδιών αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω! Έως το 2060, η έκθεση προβλέπει ότι θα υπάρξουν 95 εκατομμύρια ενήλικες άνω των 65 ετών, σε σύγκριση με 80 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών.
Παράλληλα, ο πληθυσμός των πολιτών άνω των 85 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί από 6 σε 19 εκατομμύρια.
Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα στα ήδη επιβαρυμένα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με ανάλυση της Moody's το περασμένο έτος, οι συνολικές συνταξιοδοτικές ανάγκες στις πολιτείες των Η.Π.Α. διαμορφώθηκαν στα 456 δισεκ. δολάρια το 2016.
Ο οίκος διαπίστωνε αύξηση του ποσού -σε ετήσια βάση- στις 42 από τις 50 περιοχές που εξετάστηκαν.
Το ποσό αποτελεί το 211% των λειτουργικών ετήσιων εσόδων για τις πολιτείες, υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος, παραθέτοντας ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα, ήτοι 703% επί των συνολικών λειτουργικών εσόδων, παρατηρείται στο Σικάγο, ενώ ακολουθούν Ντάλας (609%) και Χιούστον (606%).
Αν και ορισμένες πολιτείες διακρατούν αποθεματικά και χρηματοδοτούνται από το ομοσπονδιακό κράτος, το έλλειμμα παραμένει.
Η Moody's αναμένει περαιτέρω ενίσχυση 33% στο συνολικό ποσό των συνταξιοδοτικών αναγκών στις Η.Π.Α., κατά το 2018, ενώ υπογραμμίζει πως το πρόβλημα θα ενταθεί επικίνδυνα σε περίπτωση διόρθωσης στη Wall Street, όπου έχουν επενδύσει και ορισμένα από τα pension funds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης