Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 6 μηνών τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ που κατέχει η Κίνα, στα 1,168 τρισ. δολάρια

tags :
Σε χαμηλό 6 μηνών τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ που κατέχει η Κίνα, στα 1,168 τρισ. δολάρια
Πτώσης συνέχεια για τα κρατικά αμερικανικά χρεόγραφα που διακρατεί το κινεζικό δημόσιο 
Κατά 16,7 δισεκ. δολάρια συρρικνώθηκε το χαρτοφυλάκιο αμερικανικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί το κινεζικό δημόσιο, τον Ιανουάριο 2018, με το συνολικό ποσό να διαμορφώνεται πλέον στα 1,168 τρισεκ. δολάρια, επίδοση που είναι η χαμηλότερη από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
Τα στοιχεία που παραθέτει το Treasury International Capital (TIC), του υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α., έρχονται εν μέσω έντονης φημολογίας ότι το Πεκίνο έχει «φρενάρει» τις αγορές κρατικών αμερικανικών χρεογράφων, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων που δημιουργούν οι προστατευτικές πολιτικές του Donald Trump.
Επί αυτού, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο πως η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα επηρεαστεί αρνητικά σε περίπτωση που η Κίνα βάλει τέλος στις αγορές των κρατικών αμερικανικών ομολόγων.
«Όλοι επιθυμούν να αγοράσουν Treasuries», είχε πει χαρακτηριστικά.
Όπως έχει γίνει γνωστό από δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση ή ακόμη και διακοπή στις αγορές κρατικών ομολόγων Η.Π.Α., καθώς κορυφαία στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης εξετάζουν την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στις τοποθετήσεις της χώρας, οι οποίες γίνονται με «χρήση» των τεράστιων συναλλαγματικών της αποθεμάτων.

Διαβάστε: Η Ιαπωνία ξεφορτώνεται τα αμερικανικά ομόλογα και όχι η Κίνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης