Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σουηδία ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Προπομπός της συνάντησης Kim – Trump;

tags :
Στη Σουηδία ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Προπομπός της συνάντησης Kim – Trump;
Η πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγιανγκ εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Β. Κορέα
Διήμερη επίσκεψη στη Σουηδία πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong ho, η οποία θεωρείται από πολλούς ως «προπομπός» της προγραμματισμένης για το Μάιο συνάντησης του Kim Jong un με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Κατά πολλούς αναλυτές, η αιφνίδια επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ σχετίζεται με την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Kim με τον Trump.
Eκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Ri Yong ho βρίσκεται στη Σουηδία για συνομιλίες με τον Σουηδό ομόλογο του για θέματα που αφορούν την κατάσταση ασφαλείας στην κορεατική χερσόνησο και τη διπλωματική εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα.
Η Σουηδία, που δεν είναι ένα μέλος της βορειοατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας του NATO, έχει αναφερθεί ως μια ενδεχόμενη χώρα διεξαγωγής της πιθανής συνάντησης μεταξύ Trump και Kim, ενώ η πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγιάνγκ είναι αυτή πουο εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι ΗΠΑ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με τη Β. Κορέα.
«Αν πράγματι οι κύριοι εμπλεκόμενοι επιθυμούν η Σουηδία να διαδραματίσει έναν ρόλο, να διευκολύνει, να αποτελέσει έναν τόπο συζήτησης, ή ένα σύνδεσμο, ή οτιδήποτε άλλο, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Stefan Lofven στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TT, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είναι οι κύριοι εμπλεκόμενοι που θα αποφασίζουν, σε αυτή την περίπτωση, ποιον ρόλο η Σουηδία θα έχει».
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν την άφιξη του Ri στη Σουηδία, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στη σκανδιναβική χώρα για να συνομιλήσει με την ομόλογό του για «διμερείς σχέσεις και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ δεν έκαναν κάποια αναφορά στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης