Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποφασισμένος να καθαιρέσει και το σύμβουλο εθνικής ασφάλειας McMaster ο Trump;

tags :
ΗΠΑ: Αποφασισμένος να καθαιρέσει και το σύμβουλο εθνικής ασφάλειας McMaster ο Trump;
Σύμφωνα με την Washington Post ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του
Μετά την «καθαίρεση» του υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια ακόμα ηχηρή απομάκρυνση από τις υψηλές θέσεις του επιτελείου του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post ο Trump αποφάσισε να αντικαταστήσει τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, H. R. McMaster, αν και η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να γίνει άμεσα.
Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πέντε άτομα που φέρονται να έχουν γνώση των σχεδίων του προέδρου των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο Trump επεξεργάζεται ήδη ονόματα για την θέση του McMaster, όπως ο John Bolton, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ή ο Keith Kellogg, ο επικεφαλής του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται, ο Trump κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του για την απομάκρυνση του Tillerson είχε αφήσει ανοιχτό ότι έρχονται και άλλες αλλαγές στο επιτελείο του.
«Είμαστε πολύ κοντά στο να έχω το υπουργικό συμβούλιο που θέλω» είχε αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απομάκρυνση του McMaster δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, προκειμένου τόσο να μην εκτεθεί ο McMaster όσο και να βρεθεί ένας άξιος και ισχυρός αντικαταστάτης του.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο Trump είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τον McMaster τόσο για την αυστηρότητα του όσο και για τις εκτεταμένες και μη σχετικές με το αντικείμενο ενημερώσεις του.
Πάντως με ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders διαψεύδει τις πληροφορίες τονίζοντας ότι το κλίμα είναι πολύ καλό και δεν επίκεινται αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης