Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο, στα 65,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent - Κοντά στο -1% οι εβδομαδιαίες απώλειες

Οριακή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο, στα 65,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent - Κοντά στο -1% οι εβδομαδιαίες απώλειες
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,27 δολ. ανά βαρέλι
Κοντά στο -1% ανέρχονται σήμερα Παρασκευή (16/3) οι εβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο, παρά την οριακή άνοδο που καταγράφει ο μαύρος χρυσός, εν μέσω προβληματισμών ότι η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ υπονομεύει την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών που πραγματοποιεί.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,17 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να ανέρχονται μέχρι στιγμής στο -0,7%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,13%, στα 61,27 δολ. ανά βαρέλι, όντας καθ' οδόν ώστε να σημειώσει εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του -1,4%, αντιστρέφοντας τα κέρδη του +1,3% που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως για τον Φεβρουάριο του 2018, στα 97,9 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.
Παράλληλα, η παραγωγή των χωρών εκτός ΟΠΕΚ για το σύνολο του 2018 αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τα 760 χιλ. βαρέλια που ήταν η άνοδο το περασμένο έτος.
Μάλιστα,η άνοδος της παραγωγής αναμένεται να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει για το πετρέλαιο κατά το τρέχον έτος, μία είδηση που έχει ασκήσει σημαντικές πιέσεις στον μαύρο χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης