Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός - Στο +0,11% και τα 1.318,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε χαμηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός - Στο +0,11% και τα 1.318,30 δολ. ανά ουγγιά
Οι νέες πολιτικές αναταράξει στις ΗΠΑ αναμένεται να στηρίξουν την τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων παραμένει σήμερα Παρασκευή (16/3) ο χρυσός, με τις απώλειες ωστόσο να περιορίζονται λόγω των νέων εσωτερικών αναταράξεων στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου παραμένουν έντονες.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:42 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.318,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1.313,7 δολ. ανά ουγγιά, τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο καταγράφει νέα πτώση απέναντι στο γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα κατά -0,55% στα 105,75 γεν, μετά την είδηση ότι ο αμερικανό πρόεδρος Donalt Trump αποφάσισε να αντικαταστήσει τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, H.R. McMaster.
Σημειώνεται ότι οι αγορές είναι ακόμα επηρεασμένες από την απόφαση του Trump να αντικαταστήσει τον Rex Tillerson από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Στους προβληματισμούς γύρω από τα πολιτικά των ΗΠΑ έρχονται να προστεθούν και οι φόβοι για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 60 δισ. δολ. στις κινεζικές εισαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης