Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω πολιτικής αναταραχής στις ΗΠΑ - Απώλειες -0,55% για τον Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω πολιτικής αναταραχής στις ΗΠΑ - Απώλειες -0,55% για τον Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,30% στις 31.446 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (16/3) οι αγορές στην Ασία, εν μέσω νέας πολιτικής αναταραχής στις ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε να αντικαταστήσει τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας της χώρας, Herbert Raymond McMaster.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,55% στις 21.684,50 μονάδες, με τις πολιτικές αναταρχές στις ΗΠΑ να φέρουν νέα πτώση στο αμερικανικό δολάριο, ενισχύοντας το γεν.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,48% στις 5.949,40 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,06% και τις 2.493,97 μονάδες.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,65% κλείνοντας στις 3.269,88 μονάδες, την ίδια στιγμή που απώλειες σημείωσε και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, και συγκεκριμένα κατά -0,30% στις 31.446 μονάδες.
Παράλληλα, στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξεως του +0,08% στις 11.027,70 μονάδες, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωσε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι οι αγορές είναι ακόμα επηρεασμένες από την απόφαση του Trump να αντικαταστήσει τον Rex Tillerson από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Στους προβληματισμούς γύρω από τα πολιτικά των ΗΠΑ έρχονται να προστεθούν και οι φόβοι για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 60 δισ. δολ. στις κινεζικές εισαγωγές.
Κοντά στο -1% ανέρχονται σήμερα οι εβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο, παρά την οριακή άνοδο που καταγράφει ο μαύρος χρυσός, εν μέσω προβληματισμών ότι η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ υπονομεύει την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών που πραγματοποιεί.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,17 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να ανέρχονται μέχρι στιγμής στο -0,7%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,13%, στα 61,27 δολ. ανά βαρέλι, όντας καθ' οδόν ώστε να σημειώσει εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του -1,4%, αντιστρέφοντας τα κέρδη του +1,3% που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως για τον Φεβρουάριο του 2018, στα 97,9 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων παραμένει ο χρυσός, με τις απώλειες ωστόσο να περιορίζονται λόγω των νέων εσωτερικών αναταράξεων στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου παραμένουν έντονες.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.318,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1.313,7 δολ. ανά ουγγιά, τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων δύο εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης