Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milliyet για μη έκδοση Τούρκων αξιωματικών: Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα

Milliyet για μη έκδοση Τούρκων αξιωματικών: Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα και το τρίτο αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών
Την έντονη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ προκάλεσε η απόρριψη από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας του νέου αιτήματος της Άγκυρας για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.
Μάλιστα, η Milliyet κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση από την Ελλάδα!», ενώ σχολιάζει ότι πλέον στις 4 Μαΐου θα συζητηθεί στην ολομέλεια του ΣτΕ κυβερνητικό αίτημα για αναστολή της χορήγησης ασύλου που έχει δοθεί στον Τούρκο συγκυβερνήτη.
Ωστόσο, η όποια απόφαση του ΣτΕ θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς, καθώς η απόφαση θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.



Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα και το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.
Όπως η πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κλάπα ως προς τα στοιχεία που προσκομίστηκαν για τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες είτε δεν συνεισέφεραν κάτι νέο είτε ήταν παντελώς αόριστα.
Σε κάθε περίπτωση επισήμανε η κ. Κλάπα οι οκτώ, δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία ενώ κινδυνεύουν να υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης