Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Τον «υποβιβασμό» κάτω από τις 800 μονάδες προσπαθεί να αποφύγει το ΧΑ

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Τον «υποβιβασμό» κάτω από τις 800 μονάδες προσπαθεί να αποφύγει το ΧΑ
Η συμπεριφορά αυτή του Γενικού Δείκτη λόγω και του χαμηλού τζίρου συναλλαγών έχει προκαλέσει έναν πειθαναγκασμό στους ενεργούς επενδυτές ως προς την αποφυγή βραχυχρόνιων ζημιών
Τον «υποβιβασμό» κάτω από τις 800 μονάδες προσπαθεί να αποφύγει ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου δηλώνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας έντονη αδυναμία ανοδικής επικράτησης επί της διαγραμματικής αντίστασης των 830 μονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Η συμπεριφορά αυτή του Γενικού Δείκτη λόγω και του χαμηλού τζίρου συναλλαγών έχει προκαλέσει έναν πειθαναγκασμό στους ενεργούς επενδυτές ως προς την αποφυγή βραχυχρόνιων ζημιών δημιουργώντας  έτσι μια σαθρή διακράτηση μέσω της βεβιασμένης πώλησης, σημειώνει ο αναλυτής.
Έτσι διαγραμματικά ενώ η απόδραση από το επίπεδο των 830 μονάδων θα δώσει ανάσα ανόδου η καταστρατήγηση των 800 μονάδων θα φέρει στο προσκήνιο τις 770 μονάδες.
Κρίσιμη η συμπεριφορά του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25  πάνω στο δοκιμασμένο επίπεδο των 2080 μονάδων.
Πιθανό καθοδικό πέρασμα με σημαντική αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα φέρει το δείκτη για ακόμα μια φορά στο κατώφλι της ισχυρής ζώνης στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων.
Αντιθέτως μάζεμα πέριξ των 2080 μονάδων των όποιων ρευστοποιήσεων ενόψει και των «triple witching»  μπορεί να αφυπνίσει  ανοδική κίνηση προς την περιοχή ανασύνταξης των 2120 με 2135 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Η σθεναρή αντίσταση της περιοχής των 900 μονάδων έφερε τελικά ισχυρές πωλήσεις στο Τραπεζικό Δείκτη  και  εκτενές  pullback προς το διαγραμματικό επίπεδο στήριξης των 846 με 830 μονάδων  επιφέροντας  ταυτόχρονα ρίγη σε όσους βραχυχρόνιους επενδυτές «τόλμησαν» να πιστέψουν στην ανοδική συνέχεια προς το σταθμό των 940 μονάδων.
Αδυναμία στήριξης των πωλητών στις γραμμές των 830 μονάδων θα δώσει καθοδικό έδαφος προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 780 μονάδων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης