Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστροφή 2 δισ. ευρώ ζητά η Κομισιόν από τη Μ. Βρετανία, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει παράνομα κινέζικα προϊόντα

tags :
Επιστροφή 2 δισ. ευρώ ζητά η Κομισιόν από τη Μ. Βρετανία, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει παράνομα κινέζικα προϊόντα
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπήρξε διαπιστωμένη αδυναμία της βρετανικής κυβέρνησης να δράσει
Μέτρα για την πάταξη παράνομου κινεζικού δικτύου που δραστηριοποιείται στη Βρετανία για περισσότερα από 6 χρόνια, αποφάσισε να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με γραπτή επιστολή της ζήτησε από την βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει στον κοινοτικό προϋπολογισμό 2 δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή παραβίασε του ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αποτυγχάνοντας να συλλέξει τελωνιακούς δασμούς από ενδύματα και υποδήματα από την Κίνα σε τιμές χαμηλότερες του κόστους παραγωγής.
Στην ίδια επιστολή οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπήρξε διαπιστωμένη αδυναμία της βρετανικής κυβέρνησης να δράσει, καθώς -όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times- είχε ενημερωθεί εγκαίρως σχετικά με την υπόθεση, ενώ η ζημία που έχει υποστεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός εκτιμάται ότι από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2017 έχει αγγίξει περίπου τα 2,7 δισ.ευρώ.
Η Μ. Βρετανία έχει διορία να απαντήσει στο αίτημα της Κομισιόν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, μετά το πέρας των οποίων, εάν δεν ανταποκριθεί θα αναλάβουν δράση τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Η μαζική παραγωγή ενδυμάτων και υποδημάτων, πάντως, σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, σύμφωνα με τους ευρωπαίους, έχει ζημιώσει εξαιτίας της μη καταβολής του ΦΠΑ κατά 3,2 δις ευρώ και άλλες χώρες όπως τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης