Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 66 νεκροί και 30 τραυματίες σε νέες επιθέσεις σε Αφρίν και Αν. Γκούτα

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 66 νεκροί και 30 τραυματίες σε νέες επιθέσεις σε Αφρίν και Αν. Γκούτα
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Αφρίν
Σε τουλάχιστον 66 νεκρούς και 30 τραυματίες ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων από τις νέες επιθέσεις σε Αφρίν και Ανατολική Γκούτα στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/3) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθωρπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι νέες επιδρομές που πραγματοποίησε το καθεστώς Assad στην Ανατολική Γκούτα στοίχισε τη ζωή σε 46 άτομα, την ίδια στιγμή που η πολιορκία του στρατού στην περιοχή έχει προκαλέσει μαζική φυγή πολιτών.
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 42 άτομα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.
Παράλληλα, στην βορειοδυτική πόλη της Αφρίν, οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά στρατεύματα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 πολιτών, ενώ 30 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, καθώς οι δυνάμεις της Άγκυρας έχουν περικυκλώσει την πόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιορκία της Αφρίν έχει προκαλέσει στους εκγλωβισμένους πολίτες ποικίλα προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη ψωμιού, νερού, καθώς και διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Αφρίν, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης