Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από την προκλητικότητα της Τουρκίας

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από την προκλητικότητα της Τουρκίας
Είμαστε ψύχραιμοι αλλά δεν θα αποδεχθούμε το οποιοδήποτε πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία είπε η κα.Παπαδοπούλου
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί από την προκλητικότητα της Τουρκίας, ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την ψυχραιμία της αλλά και ότι δεν θα επιτρέψει το οποιοδήποτε πλήγμα στην εθνική της κυριαρχία διατύπωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Η πολιτική της Ελλάδας στοχεύει στην εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της πατρίδας μας.
Η Τουρκία συνειδητά διαχέει την ένταση στο Αιγαίο και στην Κύπρο επιχειρώντας να διαμορφώσει ένα γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας προσδοκώντας οφέλη που ενδεχομένως θα ισοσκέλιζαν την αποτυχία της σε άλλα μέτωπα.
Με το επεισόδιο στα Ίμια η προκλητικότητα της Τουρκίας δοκίμασε τις αντοχές της Ελλάδας».
Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρασυρθεί από την τουρκική προκλητικότητα σε μη νηφάλιες, μη ψύχραιμες κινήσεις, αλλά ούτε και να αποδεχθεί το οποιαδήποτε πλήγμα στην εθνική της κυριαρχία, επιδεικνύοντας αδιαμφισβήτητη βούληση και αποφασιστικότητα» υποστήριξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Αναφερόμενη στην περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018,  η κα.Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι «στόχος μας είναι η καθαρή έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, προκειμένου να χαράξουμε μια ιδιόκτητη οικονομική πολιτική».
«Διορθώνουμε τους αριθμούς και ταυτόχρονα προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθια τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα» είπε η κα.Παπαδοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «αστεία» την κριτική της αντιπολίτευσης περί υποχώρησης των ΑΝΕΛ από τις αρχές και διακηρύξεις τους έχοντας ως μοναδική έγνοια τους την «καρέκλα της εξουσίας¨.
Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει ζήτημα με αφορμή και το Μακεδονικό και για το εάν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει ενωμένη την τετραετία» η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «η κυβερνητική συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε μια έντιμη συμφωνία των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου».
«Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη βάση της έντιμης και ειλικρινούς συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο στόχο να βγάλουμε την Ελλάδα από τη μέγγενη των μνημονίων με την κοινωνία όρθια» υπογράμμισε η κα.Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης