Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων του Νότου, λόγω πτώσης πληθωρισμού

Ευρωζώνη: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων του Νότου, λόγω πτώσης πληθωρισμού
Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων χωρών του Νότου της Ευρωζώνης, στον απόηχο στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό 
Υποχωρούν σήμερα (16/3/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων χωρών του Νότου της Ευρωζώνης, στον απόηχο των νέων στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στο νομισματικό μπλοκ, καθώς και προειδοποιήσεων από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Σημερινά στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω υποχώρηση τον Φεβρουάριο του 2018.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,1% σε ετήσια βάση, από 1,3% τον Ιανουάριο του 2018, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να διαμορφωθεί στο 1,2%.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet, προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει υποτονικός, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αποτρέψει την κεντρική τράπεζα από μια απόσυρση των μέτρων τόνωσης.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επωφελούμενων από τα μέτρα της ΕΚΤ και κάθε ένδειξη ότι η τράπεζα θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επιφυλακτική από ό,τι αναμενόταν απέναντι στον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης ή στην αύξηση των επιτοκίων, τείνει να ωφελεί αυτές τις αγορές.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας υποχώρησε σε χαμηλό επτά εβδομάδων, ενώ τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων διαπραγματεύονται σε χαμηλά πέντε εβδομάδων.
Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχώρησε στο χαμηλό 5 εβδομάδων του 1,94%, ενώ του αντίστοιχου της Πορτογαλίας έπεσε στο 1,73% και βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία του πτώση από τον Νοέμβριο.
Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας «άγγιξε» το νέο χαμηλό πέντε εβδομάδων του 0,56%, πριν επιστρέψει στο 0,57%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης