Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η Γερμανία πρέπει να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Scholz: Η Γερμανία πρέπει να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, ανέφερε πως μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η Γερμανία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ
Την πρόθεση του να αποτελέσει μια δύναμη που θα εντείνει τις πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση για περισσότερη ενοποίηση της ευρωζώνης παραδέχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Scholz απάντησε «ναι», όταν δημοσιογράφος των ρώτησε αν σκοπεύει να πιέσει για περισσότερη ενοποίηση στην ευρωζώνη.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία πρέπει να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Scholz συναντήθηκε σήμερα (16/3/2018) με τον Γάλλο ομόλογο του Bruno Le Maire και συμφώνησαν σχεδιάσουν έναν οδικό χάρτης για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης πριν τον Ιούνιο.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε ένα γαλλο-γερμανικό οδικό χάρτη για όλη την ευρωζώνη.
Θα είναι πολύ δύσκολη δουλειά» δήλωσε από την πλευρά του ο Le Maire προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες εστίασαν στους κοινούς κανόνες και θεσμούς του μπλοκ που συγκροτούν την τραπεζική ένωση και τη σύγκλιση στον τρόπο υπολογισμού του εταιρικού φόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης