Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Υποβαθμίζεται σε «BB (low)» η Βραζιλία, σταθερό το trend

tags :
DBRS: Υποβαθμίζεται σε «BB (low)» η Βραζιλία, σταθερό το trend
Υποβάθμιση για τη Βραζιλία από την DBRS 
Σε «BB (low)» -από «ΒΒ»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα) της Βραζιλίας ο καναδικός οίκος DBRS, μεταβάλλοντας σε σταθερές -από αρνητικές- τις προοπτικές (trend) και επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση «R-4» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Η υποβάθμιση αντανακλά κυρίως την επιδείνωση των προοπτικών βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της Βραζιλίας, εξαιτίας των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ενώ το σταθερό trend δείχνει ότι οι κίνδυνοι είναι, πλέον, ισορροπημένοι.
Οι προοπτικές για πολιτική δράση ενάντια στις δημοσιονομικές ανισορροπίες και υπέρ της ενίσχυσης της δυνητικής ανάπτυξης, δεν είναι σαφείς, πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018.
Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις, όπως η βελτίωση της αξιοπιστίας της νομισματικής πολιτικής, οι μεταρρυθμίσεις στις πιστωτικές αγορές και οι ισχυρότεροι ισολογισμοί των νοικοκυριών, έδωσαν στην οικονομία μεγαλύτερη ώθηση.
Η τρέχουσα αξιολόγηση αντικατοπτρίζει μια μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία, με ανθεκτικότητα σε συγκεκριμένους κλάδους ή περιφέρειες, περιορισμένα προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας λόγω ενός καλά κεφαλαιοποιημένου και κερδοφόρου τραπεζικού συστήματος.
Επιπλέον, η ευελιξία των συναλλαγματικών ισοτιμιών βοηθά την οικονομία να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες παγκόσμιες συνθήκες.
Ο καναδικός οίκος αναμένει οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 1,9% το 2018, έναντι 1% το περασμένο έτος, ενώ «βλέπει» αύξηση του δημοσίου χρέος στο 87,7% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, από 83,4% τον Δεκέμβριο 2017.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αυξηθεί στο 8% του ΑΕΠ, από 7,8% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης