Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η S&P υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook για τη γαλλική Carrefour

tags :
Η S&P υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook για τη γαλλική Carrefour
Υποβάθμιση των προοπτικών της Carrefour από τη Standard & Poor’s
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε σήμερα (16 Μαρτίου 2018) τις προοπτικές της Carrefour ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, επικαλούμενος τις ζημίες που παρουσίασε ο γαλλικός κολοσσός το 2017, εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού.
Οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης/βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας, επιβεβαιώθηκαν σε «BBB+/A-2»
Η Carrefour κατέγραψε ζημίες ύψους 531 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2017, σε σύγκριση με κέρδη 746 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω απομείωσης περιουσιακών στοιχείων και λοιπών εφάπαξ χρεώσεων, συνολικού ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ.
Οι συνολικές πωλήσεις για το 2017 αυξήθηκαν κατά 3%, στα 88,2 δισεκ. ευρώ, υποστηριζόμενες από την έντονη ζήτηση στα τρόφιμα.
Ειδικά το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 0,2% -σε ετήσια σύγκριση-, καθώς διαμορφώθηκαν στα 23,3 δισεκ. ευρώ, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού στον κλάδο λιανικών πωλήσεων.
Οι πωλήσεις στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 0,5% σε 10,7 δισεκ. ευρώ, το τέταρτο τρίμηνο.
Ο γαλλικός κολοσσός αποφάσισε στις αρχές του έτους την απόλυση 1.233 υπαλλήλων στο Βέλγιο, σε μία προσπάθεια να περικόψει το λειτουργικό κόστος «για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στον κλάδο λιανικών πωλήσεων».
Εκ των παραπάνω, οι 1.053 θέσεις αφορούν πωλητές και οι 180 ανώτατα στελέχη.
Επίσης, θα μπει λουκέτο σε δύο καταστήματα σε Γκενκ και Λιέγη, ενώ θα επανεξεταστεί η λειτουργία 44 καταστημάτων στη χώρα.
Η είδηση ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση για εθελούσια έξοδο 2.400 υπαλλήλων της εταιρείας στη χώρα προέλευσής της, τη Γαλλία.
Η μετοχή της εταιρείας στις χρηματιστηριακές αγορές του Παρισιού, έκλεισε σήμερα στα 16,95 ευρώ (0,27%), με κεφαλαιοποίηση ύψους 13,12 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης