Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Νέα αύξηση σε συγχωνεύσεις και εξαγορές στις ΗΠΑ, το 2018

tags :
Goldman Sachs: Νέα αύξηση σε συγχωνεύσεις και εξαγορές στις ΗΠΑ, το 2018
Ενίσχυση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων-εξαγορών στις ΗΠΑ αναμένει η Goldman Sachs, το 2018
Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων-εξαγορών (M&A) αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, σύμφωνα με όσα εκτιμά σε έκθεσή της η Goldman Sachs, επικαλούμενη την επιθυμία των τοπικών επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν τα οφέλη από τη φορολογική μεταρρύθμιση ή τα επαναπατρισθέντα μετρητά.
Μεταξύ των «φαβορί» συμπεριλαμβάνονται εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης, τεχνολογικές, που, παραδοσιακά, διακρατούν πολλά δισεκ. μετρητών στο εξωτερικό, όπως, π.χ. η Johnson & Johnson.
Στο ίδιο κλίμα, η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε, νωρίτερα μέσα στο έτος, ότι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές αναμένεται να φτάσουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατά το τρέχον έτος, παγκοσμίως, επικαλούμενη και αυτή την επικείμενη αυξημένη δραστηριότητα στις Ηνωμένε Πολιτείες, λόγω των επαναπατρισθέντων κεφαλαίων από τις κολοσσιαίες εταιρείες, ως απόρροια της φορολογικής μεταρρύθμισης που «πέρασαν» οι Ρεπουμπλικάνοι.
Τα παραπάνω θα αντισταθμίσουν τη θετική επίδραση -της επιστροφής κεφαλαίων- στις επαναγορές μετοχών και την αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών, σημειωνόταν.
Το 2017, για τέταρτο διαδοχικό έτος, η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η συνολική αξία των συγκεκριμένων συμφωνιών ξεπέρασε το περασμένο έτος το επίπεδο των 3 τρισ. δολαρίων και οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι και το 2018 θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.
Ο Δεκέμβριος 2017 ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος μήνας, με τις εταιρείες Amazon, Facebook και Netflix να φροντίζουν να προχωρήσουν σε εξαγορές εταιρειών εκτός των βασικών κλάδων στους οποίους δραστηριοποιούνται.



Σε ό,τι αφορά στα επαναπατρισθέντα κεφάλαια, έρευνα της αμερικανικής τράπεζας τον Δεκέμβριο 2017, διαπίστωνε ότι το 65% των εταιρειών θα χρησιμοποιήσουν τα επαναπατρισμένα κέρδη για πληρωμή χρεών.
Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αναμένεται να κάνει τρεις επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2018, η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσε να σώσει τις εταιρείες που εκτίθενται σε κυμαινόμενα επιτόκια δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια.
Την ίδια στιγμή, η εταιρική Αμερική εξακολουθεί να έχει σχέδια να χρησιμοποιήσει τα μετρητά για την επαναγορά ιδίων μετοχών.
Μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 46%, ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένα μέρος των επαναπατρισθέντων χρημάτων θα δαπανηθεί για επαναγορές που είναι ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί άμεση ανατίμηση των μετοχών και να δοθεί μήνυμα στους επενδυτές, ότι μια εταιρεία βλέπει τη μετοχή της ως υποτιμημένη.
Ακόμα λιγότερο απάντησαν λέγοντας ότι θα ξοδέψουν τα χρήματα για συγχωνεύσεις και εξαγορές (42%) και κεφαλαιουχικές δαπάνες (35%).

12 19 17 using tax savings COTD

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι εταιρείες του S&P 500 κατέχουν 920 δισ. δολάρια μετρητών στο εξωτερικό.
Οι αμερικανικές εταιρείες στο σύνολό τους διαθέτουν 2,5 τρισ. δολάρια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Citigroup.
Το 2004, όταν πρόσφατα συνέβησαν οι αποκαλούμενες φορολογικές διακοπές, περίπου το 80% των μετρητών που μεταφέρθηκαν πίσω στις ΗΠΑ προχώρησαν στη χρηματοδότηση επαναγοράς ιδίων μετοχών.


Διαβάστε: Εκρηκτικό ξεκίνημα το 2018 για τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων – Στα 273 δισ. δολάρια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης