Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saxo Bank: Σε υψηλό 15ετίας η πολιτική αβεβαιότητα και το γεωπολιτικό ρίσκο

tags :
Saxo Bank: Σε υψηλό 15ετίας η πολιτική αβεβαιότητα και το γεωπολιτικό ρίσκο
Η Saxo Bank προειδοποιεί για τις συνέπειες της πολιτικής αβεβαιότητας στις αμερικανικές αγορές
Οι πρακτικές του Donald Trump έχουν εκτοξεύσει το πολιτικό ρίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003, τη χρονιά που ο Πρόεδρος George W. Bush αποφάσισε την εισβολή στο Ιράκ, αναφέρει σε έκθεσή του ο Ole Hansen, αναλυτής της Saxo Bank.
Εκτός από τις εμπορικές και μεταναστευτικές πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου και τις τοποθετήσεις του στη διεθνή σκηνή, την αβεβαιότητα έχουν εκτοξεύσει οι αποχωρήσεις δεκάδων αξιωματούχων από τον Λευκό Οίκο, σε διάστημα μικρότερο των 15 μηνών.
Τελευταία ήταν αυτή του υπουργού Εξωτερικών και πρώην ισχυρού άνδρα της ExxonMobil, Rex Tillerson, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της CIA (Central Intelligence Agency), Director Mike Pompeo.
Την ίδια στιγμή, σε υψηλό 15ετίας έχει εκτοξευθεί και το γεωπολιτικό ρίσκο, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα της δανικής τράπεζας.



Το 2017, οι πολιτικές αναταραχές και το γεωπολιτικό ρίσκο δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους δείκτες S&P 500, Dow Jones Industrial Average και Nasdaq Composite, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το έτος με κέρδη μεταξύ 20%, 26% και 29%, αντίστοιχα.
Ωστόσο, για το σύνολο του 2018 έχουν παραμείνει σχεδόν επίπεδοι, ενώ την 5η Φεβρουαρίου «βυθίστηκαν» άνω του 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης