Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχεια στη δικαστική μάχη ΗΠΑ και Fiat Chrysler για τους ντίζελ κινητήρες

tags :
Συνέχεια στη δικαστική μάχη ΗΠΑ και Fiat Chrysler για τους ντίζελ κινητήρες
Συνεχίζεται η δικαστική μάχη μεταξύ της Fiat Chrysler και των αμερικανικών αρχών, για τις εκπομπές ρύπων των ντίζελ κινητήρων 
Η προσφορά της Fiat Chrysler Automobiles για χρηματικό διακανονισμό με τις δικαστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών απορρίφθηκε σήμερα (16 Μαρτίου 2018), σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, δίνοντας έτσι συνέχεια στη «μάχη» για τις παραποιήσεις των μετρήσεων εκπομπών ρύπων στα ντίζελ οχήματα.
Η γαλλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Sergio Marchionne, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σύγκριση με το σκάνδαλο «dieselgate», παρά τις εκτιμήσεις εγχώριων αρχών ότι τα (104.000 στις Η.Π.Α.) πετρελαιοκίνητα οχήματα απελευθέρωναν στο περιβάλλον 20 φορές περισσότερους ρύπους σε σύγκριση με τις μετρήσεις.
Πρόκειται για τα μοντέλα Ram και Jeep Grand Cherokee, περιόδου 2014-2016.
Επί αυτού, να υπενθυμιστεί ότι, έπειτα από διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές, το 2017, η Volkswagen έχει ξοδέψει πάνω από 25 δισεκ. δολάρια για το σκάνδαλο, πληρώνοντας απανωτά πρόστιμα στις Η.Π.Α. και αποζημειώσεις στους κατόχους των οχημάτων.
Στα της Fiat Chrysler, η κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» και με τις γαλλικές αρχές, με την κατηγορία ότι τους αγοραστές αυτοκινήτων Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Lancia σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών καυσαερίου.
Οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν επίσημη έρευνα σχετικά με τη Fiat Chrysler το Μάρτιο 2017, σχετικά με ισχυρισμούς ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξαπάτησε σε δοκιμές εκπομπών ντίζελ.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι η υποτιθέμενη εξαπάτηση των εκπομπών χρονολογείται ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Διαβάστε: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Fiat Chrysler το δ’ 3μηνο 2017, στα 804 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης