Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολή με μια σφαίρα έστειλαν στον Κοτζιά για το Μακεδονικό - Αντιδράσεις ΝΔ και ΑΝΕΛ

Επιστολή με μια σφαίρα έστειλαν στον Κοτζιά για το Μακεδονικό - Αντιδράσεις ΝΔ και ΑΝΕΛ
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου
(upd)Σφαίρα τυλιγμένη σε μια επιστολή με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά,  έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Η επιστολή αναφερόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στο ζήτημα του Μακεδονικού που έχει πάρει πάνω του ο υπουργός.
Η σφαίρα, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» αν και δεν έχει γίνει γνωστό το όλο συμβάν, όπως και το αν λειτούργησε ή όχι το πλέγμα ασφαλείας που εντοπίζει την ύποπτη αλληλογραφία, εστάλη αμέσως για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου.
Το σημείωμα έχει σταλεί και αυτό στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας για να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα, όπως επίσης και ο Πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας.

Επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές το περιστατικό – Τι έγραφε η επιστολή

Η επίθεση για το "Μακεδονικό" που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών,  Ν. Κοτζιάς με απειλές για τη ζωή του, συνεχίζεται, όπως επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Μάλιστα, οι απειλές έχουν κλιμακωθεί, καθώς μετά την πρώτη απειλητική επιστολή που αποκάλυψε στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, στην οποία ο αποστολέας ανέφερε ότι υπήρχαν τρεις σφαίρες για τον υπουργό Εξωτερικών και την οικογένειά του, ακολούθησε το ίδιο διάστημα μία δεύτερη.
Σύμφωνα με τις ίδια πηγές, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απειλητική επιστολή που έφθασε στο ΥΠΕΞ την περασμένη Τρίτη με παραλήπτη τον υπουργό και περιελάμβανε μία σφαίρα, που έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες, όπως και τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχονται για λογαριασμό του Ν. Κοτζιά συνεργάτες του στο υπουργείο.
Η επιστολή που έφτασε στο υπουργείο έγραφε «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες».
«Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα «μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Η ΝΔ καταδικάζει την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Κοτζιάς

Kαταδικάζει  η Νέα Δημοκρατία με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».


Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η απειλητική επιστολή συνιστά μια απεχθή τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια

«Η απειλητική επιστολή που περιείχε σφαίρα με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών συνιστά μια απεχθή, τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια, την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου.
«Προφανώς δε, είναι και ποινικά κολάσιμη», προσθέτει.
 «Οι ενέργειες αυτές στρέφονται ουσιαστικά ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης