Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Οι σκευωροί της Novartis αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη

Γεωργιάδης: Οι σκευωροί της Novartis αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη
Οι αναρτήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη
«Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη», γράφει σε ανάρτησή του στο facebook o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.
 Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι «στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η Κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως «από μηχανής θεός» η κα Τουλουπάκη έστειλε στην Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis.
Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν Άνευ σημασίας αλλά η Κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα.
Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα Χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία.
Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το Υπουργείο Υγείας στο μέλλον.
Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000 ευρώ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που έπρεπε να πετύχει η Novartis σύμφωνα με αυτό το χαρτί:
Α) να παραμείνει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,5 δις € για το 2014 και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τα 2,25 δις€.
Β) σε καμία περίπτωση γράφει να μην πέσει η τιμή των off patent κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ.
Γ) να βγουν τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στα Ιδιωτικά Φαρμακεία αλλά με απολύτως ελεγχόμενα κανάλια διανομής από της εταιρίες που θα έπρεπε να μπορούν και να αρνούνται πώληση σε όποιον χονδρέμπορο δεν ήθελαν.
Ένα μήνα μετά, τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2013 πήγα στη Βουλή το νόμο μου.
Αυτός προέβλεπε και τελικά νομοθέτησα:
Α) 1.970.000 ευρώ στόχο για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δηλ η Novartis απέτυχε στον πρώτο της στόχο.
Β) στο άρθρο 2 παρ3 ότι τα off patent θα πήγαιναν -50% δηλ κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ και μόνον αν ο μέσος όρος ήταν μικρότερος του 50% τότε με τον μέσο όρο. Δηλ απέτυχε η Novartis και στον β στόχο της.
Γ) τα ΦΥΚ σε όλα ανεξαιρέτως τα Φαρμακεία χωρίς να μπορούν οι εταιρίες να διαλέγουν σε ποιο κανάλι θα πωλούν, με 60 μέρες υποχρεωτική πίστωση, το πολέμησε φρικτά και η ΠΦΑ το πήρε πίσω και με απόδοση στον Εοππυ του χονδρεμπορικού κέρδους εάν πουλούσαν απευθείας στα Φαρμακεία (για αυτό το τελευταίο με επαίνεσε ο Κουρουμπλής προχθές στην ομιλία του στην Βουλή).
Δηλαδή και στους τρεις στόχους που έθεσε η Novartis απέτυχε.
Δηλ εγώ είχα πάρει 2.000.000€ αλλά δεν δέχθηκα καμία από τις απαιτήσεις της.
Και μάλιστα αμέσως μετά το νόμο ο κ. Φρουζής ζήτησε την απόσυρση του νόμου και την παραίτηση μου και ο Σύριζα υιοθέτησε τα αιτήματα τους και του ζητούσαν και ραντεβού...».
 «Όλα αυτά παρουσιάζονται από την « Δημοκρατία» και το “Documento” έτσι.....
Τα συμπεράσματα δικά σας», καταλήγει ο κ. Γερωργιάδης.
Σε άλλη ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης λέει πως «η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της τα έχουν χάσει» και παραπέμπει σε όσα αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook με το εξής σχόλιο: «Εξηγώ τι ήθελε να επιτύχει η Novartis και τι νομοθέτησα ως υπουργός (τα ακριβώς αντίθετα), μόνον ο Τσίπρας υποστήριξε τα αιτήματά της για λόγους που εκείνος γνωρίζει».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης