Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου

Βίτσας: Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου
"H λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων", ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας
«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου», υπογράμμισε ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι.
Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι  «η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από πολιτικές κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων», εκφράζοντας την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.
Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση, συμπληρώνοντας πως «είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».
Σημειώνεται ότι ο κ. Βίτσας από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης