Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Τα υψηλά εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας είναι ένδειξη υψηλής ποιότητας των γερμανικών προϊόντων

Merkel: Τα υψηλά εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας είναι ένδειξη υψηλής ποιότητας των γερμανικών προϊόντων
Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι οι αύξησεις των δασμών από τις ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο παραβίασαν τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Τη δυνατότητα της Γερμανίας να έχει εμπορικά πλεονάσματα υπερασπίστηκε η καγκελάριος A. Merkel λέγοντας ότι «αυτή είναι μια σημαντική ένδειξη ότι τα προϊόντα μας είναι σε ζήτηση και φυσικά θέλουμε να παραμείνουν έτσι και στο μέλλον».
Όπως ανέφερε σε τηλεοπτικό της μήνυμα η γερμανίδα καγκελάριος «η Γερμανία προσπαθεί να τονώσει την εγχώρια ζήτηση της για να αντισταθμίσει τις ισχυρές εξαγωγές, γι αυτό επιθυμεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον των ξένων αγορών στα γερμανικά προϊόντα».
σχολιάζοντας τις «επιθέσεις Trump» για τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, η Merkel δήλωσε ότι μειώθηκαν λόγω της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να υποστηρίξει αυτήν την τάση.
Ωστόσο, σημείωσε ότι επηρεάστηκαν κι από άλλους παράγοντες, όπως οι τιμές του πετρελαίου και οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις, που δεν μπορούσε να ελέγξει η Γερμανία.
Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αύριο Κυριακή (18/3) για να ασκήσει πιέσεις ώστε να εξαιρεθεί η Γερμανία (ίσως και η ΕΕ) από την αύξηση των δασμών που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο χάλυβα και το αλουμίνιο.
Μάλιστα η γερμανίδα καγκελάριος έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι τα σχεδιαζόμενα τιμολόγια των ΗΠΑ παραβίασαν τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και ότι η διαφορά θα πρέπει να επιλυθεί μέσω συνομιλιών, ει δυνατόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης