Τελευταία Νέα
Διεθνή

Title Max: Υπάρχουν 2.000 δισεκατομμυριούχοι και 36 εκατ. εκατομμυριούχοι στον πλανήτη

Title Max: Υπάρχουν 2.000 δισεκατομμυριούχοι και 36 εκατ. εκατομμυριούχοι στον πλανήτη
Στον πλανήτη υπάρχουν 2.000 δισεκατομμυριούχοι, ποσοστό 0.00003% του γενικού παγκόσμιου πληθυσμού
Υπάρχουν περίπου 2.000 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, ποσοστό 0.00003% του γενικού πληθυσμού και 36 εκατ εκταμμυριούχοι, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, γεγονός που σημαίνει πως ο καθένας μας έχει πιθανότητα 1 στις 200 να συναντήσει κάποιον από αυτούς.
Όμως που ζουν αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι που στα μάτια των απλών ανθρώπων είναι δυσεύρετοι; 
Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Title Max με έδρα το Τέξας, που ειδικεύεται στην αγορά επενδύσεων, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε 25 χώρες.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη δεκάδα των χωρών είναι το Χονγκ Κονγκ, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Σουηδία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ταιβάν και ο Καναδάς.




Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους συνολικά με 565.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα (319) - μια χώρα που προσθέτει δισεκατομμυριούχους με ταχείς ρυθμούς, αλλά και χάνει αντίστοιχα δισεκατομμυριούχους.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους η χώρα κατατάσσεται στην 6η θέση σε όρους συγκέντρωσης δισεκατομμυριούχων.
Στις ΗΠΑ, υπάρχει ένας δισεκατομμυριούχος για κάθε 571.858 ανθρώπους, αλλά στο Χονγκ Κονγκ η σχέση είναι 1 δισεκατομμυριούχος προς 109 χιλ κατοίκους, στην Ελβετία 1 ανά 233 χιλ. στην  Σιγκαπούρη 1 ανά 267 χιλ., στη Σουηδία 1 ανά 319 χιλ κατοίκους και στο Ισραήλ 1 ανά 475 χιλ.
Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει τον υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον κόσμο, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει 67 δισεκατομμυριούχους σε μια πόλη περίπου 7 εκατομμυρίων.
Χώρες όπως η Αϊτή, η Λιθουανία, η Αιθιοπία, η Λευκορωσία και η Ανδόρα είναι μόνο λίγα κράτη που έχουν εκατομμυριούχους, αλλά δεν υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι.
Σε χώρες όπως η Ινδία και η Ινδονησία η σχέση 1 δισεκατομμυριούχου αντιστοιχεί σε 13 εκατομμύρια πολίτες.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης