Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα κατασκευάζει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την Αρκτική με πρωτοβουλία του Xi Jinping

Reuters: Η Κίνα κατασκευάζει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την Αρκτική με πρωτοβουλία  του Xi Jinping
Στόχος είναι η ενθάρρυνση επιχειρήσεων να κατασκευάσουν υποδομές στην Αρκτική μετά το λιώσιμο των πάγων, για την οικοδόμηση ενός πολικού δρόμου μεταξιού
Με το βλέμμα στο μέλλον η Κίνα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά οτι είναι μια παγκόσμια δύναμη που προγραμματίζει, ξεκινά και ολοκληρώνει μεγαλόπνοα σχέδια.
Ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου πολικής αποστολής, το οποίο αναμένεται να επισκέπτεται τις περιοχές της Αρκτικής που «ξεθάβονται» από τους πολικούς πάγους μετά την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον παντοδύναμο πρόεδρο Xi Jinping και όπως αποκαλύπτει το Reuters, πρόκειται για ένα πλοίο μήκους 104,4 μέτρων, εξοπλισμένο με προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και ελέγχου για την πλοήγηση στον πάγο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2019.
Η Κίνα δημοσίευσε τον Ιανουάριο την πρώτη επίσημη Λευκή Βίβλο για την Πολιτική της Αρκτικής, όπου αποκάλυψε σχέδια για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να κατασκευάσουν υποδομές και να διεξάγουν εμπορικά δοκιμαστικά ταξίδια με στόχο την οικοδόμηση ενός "πολικού δρόμου μεταξιού".
Η πρωτοβουλία Belt and Road στοχεύει στην ενίσχυση του παγκόσμιου ρόλου της Κίνας, συνδέοντας την Κίνα με χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής μέσω μεγάλων έργων υποδομής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης