Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α/Φεβρουάριος: Νέες εισαγωγές - αμοιβαία κεφάλαια - ξένοι θεσμικοί

tags :
Χ.Α/Φεβρουάριος: Νέες εισαγωγές - αμοιβαία κεφάλαια - ξένοι θεσμικοί
Θετική κίνηση η οποία φέρνει πιο κοντά τις επιχειρήσεις με τους ανθρώπους της αγοράς
Χ.Α/Φεβρουάριος: Νέες εισαγωγές - αμοιβαία κεφάλαια - ξένοι θεσμικοί

Χρηματιστήριο/Φεβρουάριος:

Οι ξένοι θεσμικοί αύξησαν το ποσοστό τους στις συναλλαγές, χωρίς όμως να επιστρέψουν στα ψηλά νούμερα που μας είχαν συνηθίσει στο τέλος της περυσινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο η συμμετοχή τους στις συναλλαγές ήταν 53,6% (από 50,9% τον Ιανουάριο) ήταν συνολικά αγοραστές με θετικό ισοζύγιο εισροών κατά 22,46 εκατ. ευρώ. Αν αυτό λέει κάτι η παρουσία του Λονδίνου ήταν αυτή που έδωσε την βασική κατεύθυνση των εισροών (22,17 εκατ. ευρώ).

Οι εκροές από τα εγχώρια μετοχικά αμοιβαία ήταν περίπου 800 χιλ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των εισροών στα Αμοιβαία που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο (28 εκατ. ευρώ) παραμένει τοποθετημένος στην Αγορά.

Από την κατανομή των κωδικών προκύπτει ότι 35 κωδικοί ξένων (1,8% των ενεργών κωδικών) κάνουν το 40% του τζίρου ενώ 13.000 περίπου κωδικοί ελληνικής προέλευσης πραγματοποιούν το 47% του συνολικού τζίρου.

Χρηματιστήριο/Ξένοι:

Τον Φεβρουάριο εκτός από τους συνήθεις υπόπτους από Λονδίνο, Αμερική, Κύπρο και υπεράκτιες έδρες υπήρχαν και πάλικωδικοί από χώρες με χαμηλή σχετικά συχνότητα εμφάνισης. Συγκεκριμένα είχαμε εμφάνιση ενός επενδυτή από την Νότια Κορέα (άραγε να αγόρασε ΟΛΠ;) με αγορές 60 χιλ. ευρώ και δύο επενδυτών από την Τουρκία οι οποίοι αγόρασαν και πούλησαν μετοχές με συνολικό αποτέλεσμα εκροών 30 χιλ. ευρώ.

Χρηματιστήριο/Νέες εισαγωγές:

Φαίνεται ότι ξαναζεσταίνονται οι μηχανές καθώς η Sunlight και η Chipita βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για δημόσια προσφορά των μετόχων τους με στόχο την είσοδο τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πέρα από αυτό όμως υπάρχει κινητικότητα και στο κομμάτι της προσέλκυσης εταιριών από την διοίκηση του ΧΑ.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου οι εταιρίες Aptivita, Baresquare, Megayeeros, Vyra και Τρικαλινός παρουσίασαν τις προοπτικές τους στο ΧΑ και στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Greek Crisis Success Stories».

Θετική κίνηση η οποία φέρνει πιο κοντά τις επιχειρήσεις με τους ανθρώπους της αγοράς και δημιουργεί προϋποθέσεις για τον εμπλουτισμό της ελληνικής αγοράς με νέες υποσχόμενες δυναμικές εταιρίες.

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης