Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ «στήνουν» επιθέσεις με χημικά στη Συρία για να δικαιολογήσουν πυραυλική επιδρομή εναντίον του Assad

Ρωσία: Οι ΗΠΑ «στήνουν» επιθέσεις με χημικά στη Συρία για να δικαιολογήσουν πυραυλική επιδρομή εναντίον του Assad
Η Μόσχα, στενός σύμμαχος του καθεστώτος Assad, υποστηρίζει πως Αμερικανοί εκπαιδευτές στη νότια Συρία «οργανώνουν» νέες επιθέσεις με χημικά
Σύροι αντάρτες, που εκπαιδεύονται από τις ΗΠΑ, ευθύνονται για τις χημικές επιθέσεις στη χώρα αυτή, προκειμένου να αιτιολογηθεί μία νέα αμερικανική επίθεση στη Συρία εναντίον του Assad, όπως υποστηρίζει η Ρωσία.
Η Μόσχα, στενός σύμμαχος του καθεστώτος Assad, υποστηρίζει πως Αμερικανοί εκπαιδευτές στη νότια Συρία «οργανώνουν» νέες επιθέσεις με χημικά που θα αποτελέσουν τον καταλύτη της δικαιολόγησης επιδρομής των ΗΠΑ στην πολύπαθη αυτή χώρα της Μέσης Ανατολής.
Οι κινήσεις αυτές, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για αεροπορικές επιδρομές στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και τις υποδομές.
«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες στη διάθεσή μας ότι οι Αμερικανοί εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει μια ομάδα ανταρτών κοντά στην πόλη του At-Tanf, για να οργανώσουν προκλήσεις που αφορούν σε επ
ιθέσεις με χημικά στη νότια Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού
της Ρωσίας, Sergey Rudskoy.Ο Rudskoy προειδοποίησε επίσης ότι σε μια άλλη χημική επίθεση -προβοκάτσια προετοιμάζεται στην επαρχία Iντλίμπ από την τρομοκρατική ομάδα της Front-Al-Nusra, σε συντονισμό με άλλες ομάδες. Οι μαχητές έχουν ήδη λάβει 20 δοχεία χλωρίου για να πραγματοποιήσουν την επίθεση, αυτός είπε.
Η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις επερχόμενες χημικές προκλήσεις και έχουν επισημάνει ότι συνεργάζονται εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ και Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες.
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ, πως το ενδεχόμενο μίας νέας πυραυλικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και του Assad, δεν θα μείνει αναπάντητο.
Υπενθυμίζεται ότι, τον  Απρίλιο 2017, σε μία από τις πρώτες «επιχειρήσεις» της
κυβέρνησης Trump, οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 59 πυραύλους Tomahawk στη Συρία, ως αντίποινα για μία εικαζόμενη χημική επίθεση από το καθεστώς Assad.
Την ίδια αιτία επικαλέστηκαν οι ΗΠΑ να εισέλθουν επισήμως στη σύγκρουση το 2013, όταν οι στρατιωτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχαν σχεδόν ως αποτέλεσμα έναν περιφερειακό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης