Διεθνή

Κοινή στάση Merkel και Xi Jinping στη Σύνοδο των G20 απέναντι στους δασμούς Trump για χάλυβα και αλουμίνιο

Κοινή στάση Merkel και Xi Jinping στη Σύνοδο των G20 απέναντι στους δασμούς Trump για χάλυβα και αλουμίνιο
Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών σε μια εποχή που και οι δύο αντιμετωπίζουν την αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ 
Κοινή στάση απέναντι στις ΗΠΑ στο ζήτημα της αύξησης των δασμών στο χάλυβα και το αλουμίνιο πρόκειται να έχουν Γερμανία και Κίνα στο πλαίσιο της Συνόδου των G20.
Η Γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel και ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping συζήτησαν σήμερα (17/3) για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στις παγκόσμιες αγορές χάλυβα και συμφώνησαν να εργαστούν για κοινές λύσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Merkel.
Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών σε μια εποχή που και οι δύο αντιμετωπίζουν την αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο και συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ τους, δήλωσε ο Steffen Seibert.
Τόνισε ακόμη πως η γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τον κινέζο πρόεδρο να επισκεφθεί το Βερολίνο για διαβουλεύσεις και ο Xi jinping κάλεσε τη Merkel στην Κίνα.
Τέλος, συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στη Βόρειο Κορέα όσον αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης πυρηνικών και πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης