Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να έχει 151 γυναίκες που θα ορίζουν την αυτοδυναμία κάθε κυβέρνησης

Θεοδωράκης: Η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να έχει 151 γυναίκες που θα ορίζουν την αυτοδυναμία  κάθε κυβέρνησης
Πρέπει κάθε χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας όπου οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν ότι γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι έχουν ίσο μισθό
Για την αύξηση της γυναικείας παρουσίας στην πολιτική μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην πράξη» στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.
«Πρέπει να φθάσουμε σε μια στιγμή που οι γυναίκες θα είναι σε θέση να ορίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Να είναι 151 γυναίκες στη Βουλή, και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη θέση της γυναίκας στις ευρωπαϊκές χώρες, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τί πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην Ισλανδία, τη χώρα που θα μπορούσε όπως είπε «να αποτελεί φάρο για τις υπόλοιπες χώρες σε ό,τι αφορά στις πολιτικές για την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες καθώς με νόμο που ισχύει από την 1.1.2018, οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 25 άτομα θα είναι υποχρεωμένες να αποδεικνύουν οι ίδιες ότι γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι έχουν ίσο μισθό. Αν δεν το αποδεικνύουν με στοιχεία, θα τιμωρούνται με πρόστιμο. Είναι η πρώτη χώρα που το κάνει, για να εξασφαλίσει ισότητα στην πράξη και όχι στα χαρτιά». Και συμπλήρωσε «αυτός είναι ο δρόμος και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των τολμηρών Ισλανδών».

Οι γυναίκες κακοποιούνται στα ελληνικά μαιευτήρια 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε με έντονο τρόπο δύο «φαινόμενα» που που ισχύουν στην Ελλάδα και είναι απόλυτα προσβλητικά για τις γυναίκες.
«Το πρώτο είναι το θέμα των παιδικών σταθμών. Δεν γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει στέγη για όλα τα παιδιά, είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Πρότεινε επίσης αντί να δημιουργηθεί το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που είχε μεγάλο κόστος, να δοθούν τα χρήματα για να δημιουργηθούν κάποιοι ακόμα παιδικοί σταθμοί στη χώρα».
Και το δεύτερο είναι αυτό «της κακοποίησης των γυναικών στα μαιευτήρια» κάνοντας λόγο για τον μεγάλο αριθμό καισαρικών τομών. «Τα ποσοστά των γεννήσεων με καισαρική είναι εξωφρενικά, σχεδόν τριπλάσια από ό,τι στις άλλες χώρες. Πρόκειται για ένα «έγκλημα» για το οποίο πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ρυθμίσεις που να επιβάλουν στους γιατρούς να σέβονται αυτή τη στιγμή της γυναίκας και το παιδί που φέρνει στον κόσμο» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης