Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την οργή της Κίνας προκάλεσε η απόφαση του Trump να ενισχύσει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ταϊβάν

Την οργή της Κίνας προκάλεσε η απόφαση του Trump να ενισχύσει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ταϊβάν
Η κίνηση αυτή αυξάνει τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ο Trump θέσπισε δασμούς και κάλεσε την Κίνα να μειώσει την τεράστια εμπορική της ανισορροπία με τις ΗΠΑ
Έντονα αντέδρασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στο διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και το οποίο ενθαρρύνει την αποστολή ανώτερων αξιωματούχων στην Ταϊβάν προκειμένου να συναντήσουν ομολόγους τους και αντίστροφα.
«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να διορθώσει το λάθος της, να σταματήσει τις επίσημες ανταλλαγές μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων και της Ταϊβάν και να ενδυναμώσει ουσιαστικά τις σχέσεις και ν
α χειριστεί προσεκτικά και κατάλληλα το ζήτημα της Ταϊβάν για να αποφευχθεί η πρόκληση σοβαρής βλάβης στις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ», αναφέρει μεταξύ άλλων το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, που διαμαρτυρήθηκε έντονα στις ΗΠΑ, το διάταγμα αυτό αποτελεί ένα «σοβαρό λάθος μήνυμα» στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.
Η κίνηση αυτή αυξάνει τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ο Trump θέσπισε δασμούς και κάλεσε την Κίνα να μειώσει την τεράστια εμπορική της ανισορροπία με τις ΗΠΑ ενώ η Ουάσινγκτον πίεσε το Πεκίνο για να βοηθήσει στην επίλυση των εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν χαιρέτισε τη νέα νομοθεσία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της εμβάθυνσης της σχέσης της με την Ουάσινγκτον.
Η εχθρότητα της Κίνας προς την Ταϊβάν αυξήθηκε από την εκλογή του Προέδρου Tsai Ing-wen, του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος υπέρ της ανεξαρτησίας, το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης