Ενώ το αμερικανικό χρέος έχει εκτιναχθεί στα 21 τρισ. δολ οι επενδυτές αγοράζουν ρωσικό χρέος

Ενώ το αμερικανικό χρέος έχει εκτιναχθεί στα 21 τρισ. δολ οι επενδυτές αγοράζουν ρωσικό χρέος
Στα 21 τρισεκ. δολάρια εκτινάχθηκε το χρέος των ΗΠΑ
Παράδοξα συμβαίνουν στις διεθνείς αγορές ομολόγων και ειδικά 2 χωρών όπου αποτέλεσαν επί δεκαετίες αντίπαλα δέη..
Το κρατικό χρέος των ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί στα 21 τρισεκ. δολάρια που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών και οφείλεται στην κακοδιαχείριση Obama.
Σε σχέση με το ελληνικό χρέος τπ αμερικανικό είναι 57 φορές μεγαλύτερο.

Στον αντίποδα οι εκδόσεις ρωσικών ομολόγων σε ευρώ γίνονται ανάρπαστες και γενικώς οι δυτικοί επενδυτές θέλουν να αγοράσουν ρωσικό χρέος.

Στα 21 τρισεκ. δολάρια το χρέος των ΗΠΑ
 
Επί θητείας του Obama ως προέδρου των ΗΠΑ το αμερικανικό χρέος αυξανόταν με ανησυχητικά γρήγορο ρυθμό, σχεδόν διπλασιάστηκε καθώς αυξήθηκε κατά 9,3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των 8 ετών της διοίκησης Obama.
Όμως και επί προεδρίας Trump η πιθανότητα νέας αύξησης του αμερικανικού χρέους είναι πολύ μεγάλη.
Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το συνολικό χρέος των ΗΠΑ έχει αυξηθεί για πρώτη φορά πάνω από 21 τρισεκατομμύρια δολάρια. ή 21.031.067.004.766 δολάρια.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συνολικό χρέος των ΗΠΑ έχει πλέον αυξηθεί κατά 1 τρισεκ. δολάρια το πρώτο έτος της προεδρίας Trump ... και οι πραγματικές δαπάνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.
Ο Trump δηλώνει υπερήφανος ότι το αμερικανικό χρέος αυξήθηκε μόλις 1 τρισεκ. δολάρια
Με βάση την Goldman Sachs εάν ληφθεί υπόψη ένα επιτόκιο 3,5% για την FED ο  δείκτης χρέους προς ΑΕΠ της Αμερικής, σε λίγα χρόνια θα αποτελεί τον μεγάλο κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία.Οι επενδυτές αγοράζουν μανιωδώς ρωσικά ομόλογα

Οι εκδόσεις ομολόγων της Ρωσίας σημειώνουν ρεκόρ ενδιαφέροντος από δυτικούς επενδυτές.
Για ομόλογο λήξης 2047 σε ευρώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 5,25%.
Για ομόλογο 11ετούς διάρκειας το επιτόκιο σε ρωσικό ομόλογο σε ευρώ διαμορφώθηκε στο 4,625% όσο ήταν η έκδοση 5ετούς ομολόγου στην Ελλάδα.
Η εσωτερική ζήτηση για το ρωσικό χρέος παρέμεινε ιδιαίτερα ισχυρή από τότε που ο δυτικός κόσμος άρχισε να δαιμονοποιεί τον Putin και να επιβάλει κυρώσεις.
Παρά τις κυρώσεις οι δυτικοί επενδυτές αγοράζουν ρωσικά ομόλογα σε ευρώ και μάλιστα στις τελευταίες εκδόσεις κατέβαλλαν προσφορές ύψους 6,7 δισεκ. ευρώ.
Οι ρώσοι επαναπατρίζουν κεφάλαια και οι αγορές ρωσικού χρέους είναι ένας τρόπος για να επιστρέψουν κεφάλαια στην Ρωσία.
Ορισμένοι δυτικοί αναλυτές όπως η Schroders θεωρεί ότι το ρίσκο της Ρωσίας ακόμη είναι υψηλό.
Ωστόσο αξίζει για αγορά λόγω των υψηλών αποδόσεων σε ευρώ.
Η Manulife Asset Management, που διαχειρίζεται 400 δισεκ. δολ. αναφέρει ότι παρά τις εντάσεις Ρωσίας με Δυτικό κόσμο η ρωσική οικονομία βελτιώνεται και η χώρα εμφανίζεται πιο σταθερή σε σχέση με το παρελθόν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS