Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό με τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό με τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια
Ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι την τουρκική επιθετικότητα "δεν μπορούμε να τη δούμε ξεκομμένη από τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόσο για την οικονομική της πολιτικής, όσο και για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα.
"Σήμερα το πραγματικά "σύγχρονο και νέο" είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη με την δουλειά της δημιουργεί, για να δουλεύει με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργ
άσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία (17/3) στην συνεστίαση της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας-Πρόνοιας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.Εγκάλεσε την κυβέρνηση για κοροϊδία του λαού με τα περί "εξόδου της χώρας από το μνημόνιο", τονίζοντας ότι "πραγματική έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια, όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα για 8 συνεχή χρόνια τώρα..
"Όλα αυτά θα είναι εδώ και θα παραμένουν και μετά το φετινό καλοκαίρι, όπου τυπικά λήγει το ελληνικό πρόγραμμα. Πραγματική "έξοδος" επίσης σημαίνει ότι δεν θα υλοποιηθούν όλα όσα έχουν ήδη προνομοθετηθεί για μετά το ‘19 και το ‘20, όπως η μείωση συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου. Δεν θα ισχύσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060" πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι την τουρκική επιθετικότητα "δεν μπορούμε να τη δούμε ξεκομμένη από τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές μεγαλώνουν για το ποιος, ποιο καπιταλιστικό κράτος θα έχει τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών".
"Εκτός όμως από την τούρκικη αστική τάξη και η ελληνική αστική τάξη εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά, διεκδικεί
για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλίων, μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη.
Στο έδαφος αυτό εκδηλώνεται ο ανταγωνισμός της με την τουρκική αστική τάξη" είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι από τον ανταγωνισμό αυτό δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψης "ενώ τα πολεμικά ανακοινωθέντα δια στόματος Τούρκου προέδρου πληθαίνουν".
Χαρακτήρισε την στάση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών "χαστούκι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας".
Κάλεσε σε ισχυροποίηση της πάλης για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, σε ενδυνάμωση της πάλης των λαών και από τις δυό μεριές του Αιγαίου ενάντια στον εθνικισμό που αποσκοπεί "να κρύψει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους".

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης