Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer: Η ΕΕ "πατρονάρει" τα κράτη - μέλη της ανατολικής Ευρώπης στο θέμα των προσφύγων

Seehofer: Η ΕΕ
O Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer κατηγόρησε την ΕΕ ότι υποχρεώνει κράτη μέλη της να δέχονται πρόσφυγες
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer κατηγόρησε την ΕΕ ότι πατρονάρει τα κράτη - μέλη της ανατολικής Ευρώπης, όσον αφορά την κατανομή των προσφύγων, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Seehofer που είναι μέλος του βαυβαρικού κόμματος CSU και συμμαχικού με το CDU της Μerkel έκανε αυτό το σχόλιο σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag, λίγες μέρες μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε, όταν είχε πει ότι το Ισλάμ δεν έχει θέση στη Γερμανία.
Ο πρώην κυβερνήτης της Βαυαρίας θέλει να δείξει ότι το κόμμα του κρατάει μία σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες, εν όψει των τοπικών εκλογών του Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να κερδίσει και πάλι τους ψηφοφόρους, που προτίμησαν το AfD στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017.
To AfD είναι επίσης επικριτικό απέναντι στην ΕΕ.
Ο Seehofer ζήτησε να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα, από τη στιγμή που η ΕΕ δεν μπορεί να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα και επέκρινε την Κομισιόν για το αυστηρό ύφος της απέναντι στα κράτη που αρνούνται να πάρουν αιτούντες ασύλου με βάση το σύστημα ποσοστώσεων της ΕΕ.
"Μία τέτοια συμπεριφορά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς κάθε χώρα έχει την περηφάνια της" είπε χαρακτηριστικά ο Seehofer.
"H Kομισιόν συχνά πατρονάρει, αλλά χρειάζεται να βάλουμε περισσότερη ενέργεια στον διάλογο για την κατανομή των προσφύγων, ενώ αν συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε υπομονετικά, οι περισσότερες χώρες θα στηρίξουν αυτό το σχέδιο" ανέφερε στη συνέντευξή του.
Επίσης πρότεινε "κάποιες χώρες να συνεισφέρουν με άλλους τρόπους, όπως στέλνοντας περισσότερο προσωπικό στα σύνορα και κάνοντας περισσότερες κοινές περιπολίες".
Τα σχόλια του Seehofer μπορεί να κλιμακώσουν τις εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, ανάμεσα στους Συντηρητικούς της Merkel και τους Σοσιαλδημοκράτες.
Η Merkel άδειασε τον Seehofer την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι τα 4 εκ. μουσουλμάνων ανήκουν στη Γερμανία, όπως και η θρησκεία τους, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη του SPD επέκριναν τα σχόλιά του για το Ισλάμ.
O Johannes Kahrs, εκπρόσωπος της συντηρητικής πτέρυγας των Σοσιαλδημοκρατών, κατηγόρησε, μάλιστα, τον Seehofer ότι χρησιμοποιεί την υπουργική του θέση για να κάνει προεκλογική εκστρατεία στη Βαυαρία.
"Το να χτίζεις γέφυρες και όχι να σκάβεις τάφρους είναι η ευθύνη όλων των αξιοπρεπών Γερμανών" είπε σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης