Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας – Η κυβέρνηση είναι διχοτομημένη

Κικίλιας (ΝΔ): Όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας – Η κυβέρνηση είναι διχοτομημένη
Ο  τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ανέφερε ότι η ευθύνη για την αποτυχία στα εθνικά θέματα βαραίνει το σύνολο της κυβέρνησης
Επίθεση στην κυβέρνηση για «έλλειψη ενιαίας εθνικής γραμμής», χαρακτηρίζοντάς την διχοτομημένη, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».
Ο ίδιος κατηγόρησε για «συστηματική απουσία» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, λέγοντας μάλιστα πως «είναι μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, εθνικών, άμεσης σημασίας, στα οποία ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με το άλλο κομμάτι της κυβέρνησης και απουσιάζει».
Υπογράμμισε δε, ότι η ευθύνη για την αποτυχία στα εθνικά θέματα βαραίνει το σύνολο της κυβέρνησης και τον κ Τσίπρα προσωπικά, τόνισε ότι όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας επειδή δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική και σοβαρή στάση και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρχει η απάντηση που θέλουμε στα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας γιατί η κυβέρνηση είναι διχοτομημένη ή ακόμα και τριχοτομημένη.
Έδωσε το παράδειγμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού που έχουν διαφορετικές απόψεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων «για ποια εθνική θέση μιλάμε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει διαφορετική θέση από τον αναπληρωτή του κ. Κουβέλη, που αποκαλεί το λόγο του υπουργού του υπερτροφικό».
Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει μια σοβαρή, στιβαρή και υπεύθυνη εθνικά στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με πρώτο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις θέσεις της χώρας μας και να τονίσει Ελλάδα είναι η μόνη χώρα πυλώνας».
Ακόμη, αποδοκίμασε τις απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, τις οποίες και χαρακτήρισε «δειλές» και «αντεθνικές»
Τέλος, για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί μας είναι για 18η μέρα σήμερα σε μια τουρκική φυλακή και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν δράσει αποφασιστικά, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης