Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Τούρκικες σημαίες υψώθηκαν στην Afrin - Υπό τον πλήρη έλεγχό μας η πόλη

Erdogan: Τούρκικες σημαίες υψώθηκαν στην Afrin - Υπό τον πλήρη έλεγχό μας η πόλη
"Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία", ανέφερε ο Erdogan
«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες στηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί», δήλωσε ο  Τούρκος πρόεδρος, R. T. Erdogan  την Κυριακή 18/3.
Όπως ανέφερε, "το κέντρο της πόλης Afrin είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας", την ίδια στιγμή που υψώνονταν τούρκικες σημαίες στο προπύργιο των Κούρδων του YPG στη βόρεια Συρία.
«Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία.
Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» ανέφερε ο Erdogan , προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών, τους οποίους στηρίζει η Τουρκία είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα ότι οι αντάρτες μπήκαν στην πόλη Afrin τα ξημερώματα της Κυριακής 18/3, κι ενώ οι Κούρδοι μαχητές του YPG είχαν αποχωρήσει.
Σημειώνεται ότι τούρκικες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους αντάρτες της Συρίας μπήκαν στην πόλη Afrin την Κυριακή 18/3, αφού οι Κούρδοι μαχητές είχαν στο μεταξύ αποχωρήσει.
Εκπρόσωπος των ανταρτών ανέφερε ότι εισήλθαν στην πόλη από τρία μέτωπα, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.
Αλλά ένας πολεμικός παρατηρητής υποστήριξε ότι οι μάχες συνεχίζονται σε μέρη της πόλης Afrin, που ήταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων για δεκαετίες.
Οι μάχες στη συγκεκριμένη περιοχή άνοιξαν ένα ακόμα μέτωπο στον πόλεμο της Συρίας, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά τον μεγάλο ρόλο που έχουν παίξει οι ξένες δυνάμεις στην 7ετή σύρραξη.
Η Άγκυρα άρχισε την επιχείρησή της πριν από οκτώ εβδομάδες, ενάντια του YPG, που το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του ΡΚΚ, ενώ λέει ότι θα την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται Κούρδοι.
Σύμφωνα με τον Erdogan το κέντρο της Afrin πέρασε στον έλεγχο της Τουρκίας από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής 18/3 και υψώθηκαν τούρκικες σημαίες, αλλά και αυτές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού των ανταρτών.
"Οι περισσότεροι τρομοκράτες έφυγαν με την ουρά κάτω από τα σκέλια" δήλωσε από την πλευρά του ο Erdogan, προσθέτοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για απομεινάρια και παγίδες που έχουν αφήσει πίσω τους.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανέφεραν από την πλευρά τους ότι χτενίζουν την περιοχή για νάρκες και άλλες εκρηκτικές συσκευές, ενώ έδωσαν βίντεο στη δημοσιότητα με τούρκικες σημαίες και πανό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού υποστήριξε ότι οι αντάρτες μπήκαν στην πόλη από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα δυτικά, επισημαίνοντας ότι "μέχρι το τέλος της μέρας μπορεί να μην υπάρχει πια ούτε ένας Κούρδος μαχητής του YPG στην Afrin".
Παρά την αποχώρηση, εξάλλου, 150 χιλιάδων πολιτών, παραμένουν ακόμα αρκετές χιλιάδες άμαχοι στην Afrin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης