Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Ο αμερικανικός προστατευτισμός βλάπτει το ελεύθερο εμπόριο - Βασικό θέμα στην ατζέντα των G20

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Ο αμερικανικός προστατευτισμός βλάπτει το ελεύθερο εμπόριο - Βασικό θέμα στην ατζέντα των G20
Το ελεύθερο εμπόριο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης, για το λόγο αυτό δεν πρέπει ο προστατευτισμός να παίξει μεγαλύτερο ρόλο
Αιχμές κατά της οικονομικής πολιτικής του αμερικανού προέδρου άφησε ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf ενόψει της Συνόδου των G20 στις 19-20 Μαρτίου στην Αργεντινή.
Όπως τόνισε «ο προστατευτισμός θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον της οικονομικής ευημερίας» λέγοντας ότι Γερμανία και ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν το διάλογο ώστε να υπάρξουν αλλαγές στα σχέδια για επιπλέον δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κατά την πρώτη του συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Steven Mnuchin πρόκειται να υπογραμμίσει τη σημασία του ελεύθερου εμπορίου για την παγκόσμια οικονομία.
«Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται μέσω συνεργασιών και θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτές τις συνεργασίες» τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός.
Το ζήτημα του ελεύθερου εμπορίου αναμένεται να είναι στην ατζέντα της συνόδου των G20 ενώ όπως είπε ο Scholz «παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης, για το λόγο αυτό δεν πρέπει ο προστατευτισμός να παίξει μεγαλύτερο ρόλο».
Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην απόφαση Trump για αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο είναι ξεκάθαρη ενώ το Βερολίνο ελπίζει σε μια νέα συνεργασία της ΕΕ με τις ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης